Weekendje vissen met vrienden? 3 mogelijkheden voor het huren van een boot

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Het is eindelijk weer zo ver: je gaat er weer eens op uit met vrienden om een weekendje te vissen. Allereerst ga je natuurlijk – als je ze nog niet hebt –  visspullen kopen, maar daarnaast is het ook van groot belang dat je een visboot huurt. Zonder boot kom je namelijk niet zo ver. Benieuwd wat zoal de mogelijkheden zijn voor het huren van een boot? Wij zetten alle informatie voor je op een rij.

Boot huren tip #1 – Huur een traditionele visboot

Ga je met slechts een paar vrienden – hooguit twee of drie – vissen dit weekend? En wil je dus een kleine visboot huren? Dan volstaat een typische traditionele visboot huren prima. Traditionele visboten zijn relatief kleine bootjes die specifiek zijn gemaakt voor het vissen. Je kunt deze over het algemeen zowel met als zonder motor huren en je hebt hiervoor meestal geen vaarbewijs nodig. Wil je echter een visboot met motor huren die harder dan 20 kilometer per uur gaat? Dan is een vaarbewijs wél verplicht.

Boot huren tip #2 – Kies voor een sloep

Een sloep wordt ook wel een toerboot genoemd. Dit is een grote boot die capaciteit heeft voor meerdere personen. Dit kan over het algemeen met 5 tot zelfs wel 30 personen tegelijkertijd. Zorg er in deze tijden echter wel voor dat je voldoende afstand van elkaar kunt houden op de sloep. Grotere sloepen zijn enkel te huur met schipper erbij. Maar kleinere sloepen voor ongeveer 5 tot 14 personen mag je vaak ook zelf besturen, en dat zelfs zonder vaarbewijs. Zo kun je dus al je vrienden uitnodigen op jullie visweekend!

Boot huren tip #3 – Ga voor het alternatief: vissen met een rubberboot

Je denkt er misschien niet direct aan, maar wist je dat je ook prima kunt gaan vissen in een rubberboot? Er wordt zelfs gezegd dat als je vist met een rubberboot, veel voordelen hebt ten opzichte van andere vissers. Zo kan een rubberboot eenvoudig in de auto mee worden genomen naar allerlei visplekken. Erg praktisch dus. Daarnaast kan een rubberboot vanwege zijn compacte formaat wateren bereiken die voor andere sloepen en vissersboten niet toegankelijk zijn. Vissen met een rubberboot is dus helemaal zo gek nog niet!

Dit zijn de drie beste opties voor het huren van een boot voor het vissen. Neem voordat jullie gaan varen ook nog de zaken waar je op moet letten voordat je gaat varen goed door. Zo weet je zeker dat je alles op orde hebt voor vertrek. Alvast veel vis-plezier gewenst! 

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *