Waar je op moet letten wanneer je een boot wilt huren

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Niets lekkerder dan een dagje, weekendje of zelfs weekje op het water! Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het huren van een boot. Daarom is het goed als je weet waar je op moet letten bij het huren van een boot. Wij zetten vijf tips voor je op een rij.

Een boot huren tip 1: Bepaal je doel

Zorg voordat je een boot gaat huren dat je weet wat je precies tijdens je vaartrip wilt gaan doen. Wil je gaan vissen? Dan is bijvoorbeeld een heel ander soort boot nodig dan wanneer je lekker wilt gaan zeilen. Zorg dus dat je bij het huren van een boot vooraf goed bepaalt wat je vaardoel is en wat voor boot je nodig hebt.

Een boot huren tip 2: Let op je vaarroute

Ga je een boot huren, bepaal dan van tevoren je vaarroute. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent. Ben je nog een beginnende vaarder en wil je het rustig aan doen? Vraag de verhuurder van je boot dan vooraf naar een vaarroute waar je geen beroepsvaart tegenkomt. Dan weet je bij het huren van een boot zeker dat je niet in situaties terecht komt waar je niet klaar voor bent.   

Een boot huren tip 3: Check het weer

Varen is heerlijk, vooral met lekker weer en kalm water. Ben je nog geen ervaren vaarder? Ga dan vooraf na wat voor weer wordt en welke invloed dit heeft op het water. Pas indien nodig hier je plannen op aan.

Een boot huren tip 4: Check de vaarregels

Wil je een boot huren in een ander land, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent? Zorg dan dat je bekend bent met de vaarregels van dat land. Het kan namelijk zomaar zijn dat deze heel anders zijn dan hier in Nederland. En je wilt je uiteraard wel aan de regels houden als je een boot huurt.

Een boot huren tip 5: Sluit verzekeringen af

Zorg er bij bootverhuur altijd voor dat je een reis- en annuleringsverzekering afsluit. Natuurlijk hopen we altijd op het beste en de kans is gelukkig klein. Maar mocht er toch iets gebeuren tijdens je trip of juist vóór de trip waardoor deze niet meer door kan gaan, dan ben je blij dat je verzekerd bent.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *