Een huurhuis gezocht: 2 belangrijke tips

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Bij het huren van een woning komt tegenwoordig heel wat kijken. Het is allang niet meer vanzelfsprekend dat je in korte tijd een geschikt huurhuis vindt. De vraag naar huurwoningen is momenteel veel groter dan het aanbod, waardoor er grote schaarste op de markt is ontstaan. Dit zorgt ervoor dat jouw persoonlijke en financiële situatie van grote invloed zijn op jouw kansen om een woning te kunnen huren. Gelukkig zijn er naast deze vaststaande gegevens nog een aantal dingen die je kunt doen om jezelf in de kijker te spelen. In dit artikel lees je 2 belangrijke tips als je op zoek bent naar een huurhuis.

Huurhuis gezocht tip 1 – Schakel een makelaar in

Ben je al een tijd op zoek naar een huurhuis, maar vang je steeds bot? Schakel dan een makelaar in die jou kan helpen bij de zoektocht naar een huurhuis. Het merendeel van de huurhuizen wordt tegenwoordig verhuurd door particuliere investeerders. Om de verhuur te regelen schakelen zij vaak een tussenpersoon in om de verhuur te regelen. Makelaars in de makelaardij zijn in de meeste gevallen verantwoordelijk voor de verhuur van meerdere huurhuizen en bouwen zodoende een pool van potentiële huurders op.

Zo kan het voorkomen dat een huurhuis dat via een makelaar wordt verhuurd, al is vergeven aan iemand die bij de makelaar bekend. En dat nog vóór het huurhuis überhaupt online is geplaatst. Het loont dus echt om bij een makelaar te melden dat je op zoek bent naar een huurhuis. Wie weet kan hij of zij iets voor je betekenen.

Huurhuis gezocht tip 2 – Laat zien waarom jij de beste huurder bent

Omdat er zich nu eenmaal meerdere potentiële huurders voor een huurhuis melden, is het voor jou zaak om op te vallen. Vraag je af waarom jij voor een verhuurder de geschikte bewoner bent. Ook als jouw plaatje in eerste instantie minder mooi lijkt dan dat van andere huurders, kun je ervoor zorgen dat jij je zaakjes op orde hebt.

Ben je bijvoorbeeld zzp’er en heb je dus geen contract hebt bij een werkgever, zorg dan voor een garantstelling van een ouder zodat je de verhuurder meer financiële zekerheid kan bieden. Bereid je ook goed voor zodat je vragen van de verhuurder direct kunt beantwoorden. Zo kom jij in ieder geval over als betrouwbare huurder en speel je jezelf daarmee in de kijker. Misschien zorgt dit fijne contact en de snelle overdracht van gegevens er wel voor dat jij dat huurhuis krijgt!

Heb jij jouw huurhuis gevonden? Gefeliciteerd! Lees voor je gaat tekenen nog even de belangrijkste onderdelen in een huurcontract. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *