5 tips bij het vinden van de juiste huurwoning

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Ben je op zoek naar een huurwoning? Maar lukt het maar niet om de juiste te vinden? Merk je zelf de gevolgen van het woningtekort? Er zijn een paar goede tips waarmee je de kans op het vinden van de juiste huurwoning flink kunt vergroten. Dit zijn de tips van de experts in de huurwereld.

1. Meld je aan bij verschillende websites

Online vind je verschillende websites met aangeboden huurwoningen. Schrijf je voor verschillende websites in. Heeft een website ook een zogenaamde ‘alert’, dan is het handig als je die aanzet. Je krijgt dan een bericht wanneer er een nieuwe huurwoning is toegevoegd. Door je te abonneren op verschillende websites, is de kans groter dat je net dat ene pareltje vindt voor een goede prijs. Kijk je op een website waar iedereen al op kijkt, dan is de kans vanzelfsprekend een stuk kleiner. Soms zijn er wel 500 geïnteresseerden voor 1 huurwoning. Veel mensen vissen in dezelfde vijver, er zijn sites die zich specialiseren in het vinden van een huurwoning, zoals RentSlam.

2. Motivatiebrieven schrijven

Een motivatiebrief voor een huurwoning? Zeker. Dat is tegenwoordig helemaal geen gek idee meer. Beschouw het als solliciteren voor een huis. Je introduceert jezelf hiermee aan de verhuurder of makelaar. Wie ben je? Wat voor werk doe je? Heb je uitzicht op een vast contract? Waarom wil je precies op deze plek wonen? Zet er ook een nette foto van jezelf bij. Dat doet het altijd goed.

Rook je niet en heb je ook geen huisdieren? Goed om te benoemen. Huisbazen willen graag dat er zuinig met hun ruimte wordt omgegaan. Voor veel makelaars en verhuurders zijn niet roken, geen feestjes en geen huisdieren een groot voordeel. Rustige huurders zorgen voor weinig problemen en een goede verstandhouding.

3. Scherp orde in je papierwinkel

Heb je een bezichtiging gedaan en lijkt het je wel wat? Stuur dan het liefst dezelfde dag nog een mail waarin je je interesse kenbaar maakt en je motivatiebrief meestuurt. Bij die mail moet je ook enkele documenten en gegevens voegen. Denk bijvoorbeeld aan je contract met de werkgever, drie loonstroken en een verhuurdersverklaring van je vorige verhuurder. Natuurlijk voeg je ook een identiteitsbewijs toe. Het is handig als je al deze documenten al klaar hebt staan op je computer.

Wat handig kan zijn, is een werkgeversverklaring en intentieverklaring toe te voegen. Dat kan een verhuurder over de streep trekken. Iemand die immers mogelijk een vast contract kan krijgen, kan zeker de huurprijs blijven betalen. Dat is wat verhuurders zoeken in huren: continuïteit zonder problemen.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *