Vloer vervangen in een huurhuis: wel of niet doen?

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Wonen in een huurhuis kent vele voordelen. Je hebt altijd de vrijheid om ergens anders te gaan wonen, je hoeft je nooit zorgen te maken om dure reparaties als er iets kapotgaat (de kosten zijn immers voor de verhuurder) en je hoeft zelf geen investeringen te doen. Dat betekent niet dat je een huurhuis niet kunt opknappen of veranderen naar jouw smaak. Soms woon je ergens voor langere tijd en ben je simpelweg niet tevreden met de tegels in de keuken, de wasbak in de badkamer of de vloer die in de woonkamer ligt. Maar hoeveel zin heeft het om een vloer te vervangen in een huurhuis? Wij nemen het met je door.

Huurwoning opknappen

Wanneer je al een aantal jaar in een huurwoning woont of misschien net gaat verhuizen, kan de woning toe zijn aan een flinke opknapbeurt. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van de badkamer, het schilderen van de muren of het installeren van een schotel op het dak. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat jij prettiger kunt wonen. Maar niet alles mag zomaar zonder toestemming. Wat wel mag is bijvoorbeeld muren schilderen, een vloer leggen, gaten boren in muren en plafonds en het planken of gordijnrails ophangen. In principe betaal je wel zelf alle kosten, maar je kunt altijd proberen om afspraken te maken met de verhuurder over de investering. Zeker als het de waarde van de huurwoning verhoogt.

Vloer vervangen in een huurhuis

Soms wordt een huurwoning kaal opgeleverd en ligt er nog geen vloer in. Het is dan aan de huurder om deze te leggen. Maar vaak wordt een huurhuis al geleverd met een vloer. Een vloer is het visitekaartje van de woning en het kan zomaar gebeuren dat je de vloer die erin ligt niet mooi vindt. Dan kun je ervoor kiezen om de vloer te vervangen, zodat deze helemaal jouw smaak wordt. Houd bij een vloer vervangen in een huurhuis rekening dat de verandering ook weer ongedaan gemaakt moet kunnen worden als de verhuurder daarom vraagt. Dit betekent dat niet alle soorten vloeren geschikt zijn. Laat je op voorhand informeren door een vloerspecialist, die je een goed advies kan geven over makkelijk verwijderbare vloeren.

Vloer vervangen in huurhuis: is het de moeite waard?

Vaak denken mensen dat een vloer vervangen van een huurhuis zonde is van de tijd en het geld. Toch levert een vloer vervangen in een huurhuis ook veel op: woongenot! En dat mogen we niet onderschatten, want het overgrote deel van je tijd spendeer je thuis. Door de vloer te vervangen in je huurhuis geef je je woning een persoonlijke touch en wordt het een echt thuis.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *