Houd hier rekening mee als je je woning wilt verhuren

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Heb jij altijd al een jaartje er tussenuit gewild? Droom je van een rondreis door Azië? Of ga je bijvoorbeeld samenwonen, maar beschik je ook over een eigen koopwoning? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af, wat je moet doen met die leegstaande woning. Een leegstaande woning drukt als extra kostenpost enorm op je uitgavenpatroon. Dat wil natuurlijk niemand. Hier is gelukkig een hele handige oplossing voor. Je kunt namelijk je woning verhuren aan buitenlandse werknemers.

Jouw woning verhuren aan buitenlandse werknemers

Door jouw woning te verhuren aan buitenlandse werknemers, kun je heel makkelijk wat bijverdienen. Weet je niet hoe je deze buitenlandse werknemers kunt vinden? Er zijn verschillende bureaus die gespecialiseerd zijn in het bemiddelen tussen werkgevers die woonruimte zoeken voor hun buitenlandse werknemers en opdrachtgevers met een leegstaand huis. Zij nemen je alle zorg uit handen. Zo ben jij mooi verzekerd van maandelijkse inkomsten en doet het gespecialiseerde bureau de rest.

Gaat dat allemaal wel goed?

Je verhuurt je woonhuis of appartement natuurlijk niet zomaar aan Jan en alleman. Jouw bemiddelaar zal dan ook zorgen voor strikte huisregels. Elke week wordt jouw woning geïnspecteerd op naleving hiervan. Zijn er alsnog calamiteiten? Dan kan de hele buurt dit 24 uur per dag, telefonisch doorgeven aan de calamiteitendienst. Van het opbouwen van huurrechten is geen sprake en het gespecialiseerde bureau voert het volledige beheer van de woning uit. Jij hebt er dus totaal geen omkijken naar. Zo heb je dus echt een passief inkomen opgebouwd.

Ik wil in de verhuur

Gaat dit allemaal zo makkelijk? Voordat je kunt verhuren aan buitenlandse werknemers moet je wel aan de slag. Jouw woning moet er bijvoorbeeld spik en span uitzien. Denk aan de woningen die je op internet ziet, klaar voor de verkoop. Je moet beschikken over een woonkamer, een keuken, een badkamer en minimaal één aparte slaapkamer voor tenminste één persoon. Ook dien je een brandblusser en rookmelder aan te schaffen. Je kunt de regels voor verhuur eventueel nalezen op de website van de Stichting Normering Flexwonen. Eenmaal klaar voor verhuur, kun jij met een gerust hart achterover leunen en genieten van je extra inkomstenbron. Wil je na verloop van tijd zelf weer over je woning beschikken. Ook dat is geen probleem, maar zorg ervoor dat je van tevoren goed alle voorwaarden hebt doorgelezen.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *