Een fijn ingericht huis door middel van leasen

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Bij het inrichten van een nieuw huis komen veel dingen kijken. Denk bijvoorbeeld aan afspraken met een nieuwe makelaar, gesprekken met bijvoorbeeld je partner en het rondkrijgen van de financiën. Wanneer dit rond is ben je een heel eind op weg. Toch begint het voor veel mensen pas bij het inrichten van het nieuwe huis. Je wilt natuurlijk dat het huis leuk wordt ingericht. Geheel naar je eigen smaak. Nu kun je alles tegelijk kopen, maar waarom zou je niet een aantal dingen huren? Dit kan op de korte termijn flink wat geld schelen. Hierdoor heb je eerder het gevoel dat je goed zit in je nieuwe, eigen huis. In dit artikel benoemen we een aantal redenen om te leasen.

Waarom huren of leasen?

Tegenwoordig kun je meer huren of leasen dan je denkt. En dan hebben we het niet alleen over een auto. Buiten de bekende auto’s, kun je tegenwoordig een bank, keuken en zelfs een wasmachine leasen. Dit zorgt ervoor dat je in eerste instantie veel geld bespaard. Je hebt je huis sneller op orde en zit niet met lege kamers. Of erger nog, een lege spaarrekening. Leasen kan ook interessant zijn als je bijvoorbeeld ergens tijdelijk gaat wonen. Wanneer mensen praten over huren is het eerste dat je hoort dat dit eigenlijk weggegooid geld is. Of het nu om een huis in het algemeen gaat of om bijvoorbeeld een auto. Er wordt al snel gedacht dat je deze dingen niet meer zou kunnen verkopen. En dat je er dus niets aan hebt. Het klopt inderdaad dat je deze producten niet kan verkopen en hier geld aan over houdt. Maar vergeet niet dat je wel direct een smak geld neer moet leggen. Dit terwijl je al zoveel nieuwe dingen moet aanschaffen. 

Lees ook het artikel: je woninginrichting voor tijdelijk huren: 5 tips

Wat is leasen eigenlijk?

Leasen kun je goed vergelijken met huren. Een bedrijf koopt een product in en je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik hiervan. In feite is leasen een vorm van kredietverstrekking, waarbij je een contract afsluit met een leasemaatschappij. Je krijgt bijvoorbeeld voor een kortere of langere periode een auto die je mag gebruiken. Leasen is eigenlijk gewoon een alternatief voor het kopen van een nieuw product. Dit om je op de korte termijn veel geld te besparen. Je zit nergens aan vast en betaald simpelweg een bedrag per maand om ergens gebruik van te maken. 

De voordelen van leasen

Private leasen is een vorm van leasen voor particulieren. Gewone individuele mensen, zoals jij en ik. Het kan heel interessant zijn te weten wat je per maand ongeveer kwijt bent aan het gebruik van een product.  We vertellen je over de voordelen van leasen:

  • Zeker als je net een huis hebt gekocht is de kans aanwezig dat jouw spaarrekening niet meer is wat het was. Het kan daarom lastig zijn alles in één keer te kopen. Het is niet leuk als je na de aankoop van bijvoorbeeld een huis nog jaren met lege kamers zit of bijvoorbeeld producten van anderen moet gebruiken, aangezien jij ze nog niet kunt betalen. Bij leasen ben je simpelweg niet in één keer een groot bedrag kwijt. 
  • Bij leasen hoef je geen aanbetaling of slotsom te betalen. Het is allemaal heel duidelijk geregeld. Er is een maandbedrag, je betaalt die en kunt vervolgens gebruik maken van het product. 
  • Als de leaseperiode voorbij is kun je het product gemakkelijk weer inleveren. Je hoeft geen moeite te doen het te verkopen en je hebt geen gedoe met inruilwaarde etc. Alles is afbetaald, wat betekent dat je het product gewoon kan inleveren en op zoek kan gaan naar iets anders. Wie weet heb je in de tussentijd wel een leuke spaarrekening opgebouwd.

Leasen is een prima oplossing

Je hebt nu gelezen wat leasen inhoudt en wat je er zoal aan hebt. Het is een handig middel om toch gebruik te maken van al jouw gewenste spullen. Er worden duidelijke afspraken gemaakt, waarbij je niet voor verassingen komt te staan. Uiteindelijk gaat het erom dat je blij bent en dat is iets waar leasemaatschappijen maar al te graag aan bijdragen. Dus begin lekker met het uitzoeken van jouw gewenste auto, meubel of andere accessoires en bekijk snel de lease mogelijkheden. Veel plezier in jouw nieuwe huis.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *