Afvalcontainer huren? Dit moet je weten over de bedrijfsafval regelgeving!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Ben je ondernemer? Dan zijn er genoeg zaken waar je je mee bezig moet houden. Afvalinzameling is een van deze zaken. Ieder bedrijf, groot of klein, produceert afval en daarom is het ook belangrijk om te weten wat hierin de regels en mogelijkheden zijn. Wat moet je precies doen om jouw bedrijfsafval te verwerken? Hier lees je alles over de bedrijfsafval regelgeving.

De mogelijkheden voor het verwerken van bedrijfsafval

Als bedrijf ben je verplicht om bedrijfsafval en – afvalstoffen te scheiden en af te voeren. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt ook een contract afsluiten met de gemeente of een particulier inzamelingsbedrijf gespecialiseerd in containerverhuur. Je moet zelf de verantwoordelijkheid nemen voor je bedrijfsafval, maar het is aan jou om te bepalen wat de manier is waarop je dit doet. Een bedrijf is ook verplicht om het afval te scheiden. Heb je een vergunning van de gemeente? Dn staat er in geschreven welke afvalstoffen je moet scheiden. Anders gelden de regels uit het Activiteitenbesluit Milieubeheer.

Laat het inzamelen door de gemeente

Een van de mogelijkheden is het inzamelen van afval door de gemeente. Dit is het geval wanneer je als bedrijf zeer weinig bedrijfsafval produceert dat ook veel lijkt op huishoudelijk afval. Je kunt er ook voor kiezen om dit zelf naar een milieustraat te brengen. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand aan de gemeente, dit wordt reinigingsrecht genoemd.

Kies voor een particuliere inzamelaar

Het is ook mogelijk om bedrijfsafval in te zamelen door een particulier bedrijf. Het bedrijf verhuurt containers en plaatst deze op je bedrijfsterrein. Ze worden dan eens in de zoveel tijd geleegd, afhankelijk van hoe vaak dit nodig is. Zorg ervoor dat je kiest voor een erkende inzamelaar, deze staan op de zogeheten VIHB-lijst. Huur een restafvalcontainer of een van de andere soorten containers voor verschillende afvalstromen.

Er is altijd een manier te vinden om het bedrijfsafval op een goede manier te verwerken. Het is aan jou om te bepalen wat goed aansluit bij jouw bedrijf, het afval en je eigen wensen. Zorg ervoor dat je de regels aanhoudt voor het verwerken en scheiden van bedrijfsafval, zodat je geen risico loopt op een boete.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *