Zo organiseer je een leuk kinderfeestje; 3 tips!

Een kinderfeestje organiseren is behoorlijk lastig. Voor veel kinderen, maar ook zeker voor veel ouders, is het een spannende beleving. Natuurlijk wil je dat het feest van jouw kind geslaagd is, maar hoe doe je dat? In onderstaand artikel leg ik uit hoe je een geslaagd kinderfeestje organiseert! Wisten jullie dat het duurste kinderfeestje ooit is georganiseerd door Tom Cruise en Katie Holmes? Zij spendeerden bijna €90.000 euro voor het feest van hun 2-jarige dochter Suri.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Entertainment of een show huren

Een goede manier om als ouder een last van je schouders te laten vallen, is doormiddel van het huren van entertainment. Op dat moment zorgt de entertainer ervoor dat de kinderen zich vermaken en kan jij de ravage die het cupcake versieren heeft gemaakt rustig opruimen. Er zijn verschillende soorten entertainers, van een clown en prinses tot een heuse jeugdshow. Denk goed na over wat jouw kind en zijn vriendjes en vriendinnetjes leuk vinden. Mochten ze wat ouder zijn, dan is de Jeugdshow wellicht een goed idee. Bij jonge kinderen doet een clown het nog altijd erg goed en voor een meisjesfeestje is een prinses natuurlijk geschikt.

2. Een springkussen huren

Een andere manier om de kinderen te entertainen is door een springkussen te huren. Als je vervolgens vertelt dat de kinderen ontzettend aan het stuiteren waren tijdens het feest, is dat dit keer niet iets negatiefs. Een klein springkussen is bij de meeste verhuurbedrijven al voor onder de 100 euro te huren. Kinderen kunnen zich verbazingwekkend lang vermaken op een springkussen en zullen na het feestje ook lekker afgemat zijn. Daar zullen de ouders dan weer blij mee zijn. Er zijn vele verschillende soorten springkussens te huur, maar een klein springkussen is voor de meeste kinderfeestjes voldoende.

3. De natuur in!

Helemaal geen zin om dat feest thuis te organiseren? Ga de natuur in! Veel ouders kiezen ervoor om te gaan lasergamen of bowlen, weinig origineel. Neem de kinderen mee naar een bos en ze vermaken zich prima. Zo krijgen ze frisse lucht en het kost jou helemaal niks! Neem een bal, frisbee, zakjes chips en wat fris mee en ze zullen zich uren vermaken. De ene helft houdt een voetbaltoernooi en de andere helft is in de weer met takken om hutten te bouwen. Let wel op dat je naar een stuk bos gaat waar het is toegestaan om hutten te bouwen. Wellicht is het raadzaam om de ouders te informeren dat de kinderen niet hun mooiste kleren moeten aantrekken.

Zo zie je maar weer dat er ontelbaar veel mogelijkheden zijn bij het organiseren van een kinderfeestje. Dit is slechts een kleine greep uit de opties die er zijn. Heb jij nog andere leuke en originele tips om een kinderfeestje te laten slagen? Laat het ons weten in de reacties! Vind je dit een leuk artikel? Vergeet deze dan niet te delen via de onderstaande social media buttons. Op de hoogte blijven van onze blogs? Like onze Facebook pagina en volg onze Twitter en Instagram!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

8 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Aargh, 90.000 euro voor een kinderfeestje. Dat is echt een absurd bedrag! Wij vierden het meestal gewoon thuis met een speurtocht en spelletjes.

 2. Danielle schreef:

  Ik zou dat echt nooit doen. Leuk spelletjes in de tuin doen, daar zijn kinderen net zo blij mee.

 3. Dyonne Bakker schreef:

  Vroeger gingen wij altijd spelletjes thuis doen en nooit echt ergens heen. Dat vonden wij ook altijd wel leuk, maar naar het bos is ook een goed idee. Dan zijn ze in ieder geval lekker buiten 🙂

 4. Dewi schreef:

  Nou dat is absurd zeg! Vroeger in mijn tijd spelletjes thuis. Ik heb twee meiden de jongste vond knutsel feestje thuis nog leuk. Nu organiseer ik All incl logeerfeestjes, biosje, frietjes en make uppen..;)) voor mijn oudste van 10

 5. Yolanda schreef:

  Ik zou de kinderen lekker laten spelen in het bos. Dan vermaken ze zich zelf, wat lekkers mee en je hebt een heerlijk feestje zonder een strak schema, ook wel eens fijn.

 6. Marjolein schreef:

  Er zijn inderdaad ontelbaar veel mogelijkheden om een feetje te organiseren. Ik kies vaak voor een thema en er op uit We hebben zelf een springkussen gekocht op een veiling voor 100 euro. Die kunnen we nu drie keer per jaar gebruiken, super handig

 7. Danella schreef:

  Was laatst op een feestje waar ze een springkussen hadden, echt ideaal! De kinderen hebben er uren plezier van gehad.

 8. Girls-Things schreef:

  Ik weet nog altijd dat ik iets ging knutselen met mijn kinderfeestjes hihi. Altijd leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *