5 tips voor het huren van een springkussen

Een geslaagd kinderfeestje of evenement organiseren is best lastig. Veel ouders hebben er behoorlijk wat geld voor over om hun kind een leuk feestje te bezorgen. Gemiddeld geven ouders namelijk 110 euro uit voor een kinderfeestje. Organiseer jij binnenkort zelf een kinderfeestje of evenement, dan is een springkussen absoluut een goed en origineel idee. Maar waar moet je allemaal op letten tijdens het huren van een springkussen? Hieronder volgen 5 tips die je daar alles over vertellen!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Kies het juiste formaat

Springkussens komen in vele vormen en maten voor. Daarom is het belangrijk dat je hier de goede keus in maakt. Hoe groter het springkussen, hoe duurder. Kies echter daarom niet altijd voor het kleinste springkussen. Een te klein springkussen met te veel kinderen geeft namelijk problemen. Ieder springkussens adviseert een maximum aantal personen en het is verstandig om je daar aan te houden. Zorg dan ook dat er niet te veel kinderen op het springkussen springen. Hoe groter de groep, hoe groter het springkussen. Het zou zonde zijn als de kinderen om en om op het springkussen mogen. Ze willen natuurlijk allemaal tegelijk!  Wist jij trouwens dat het grootste springkussen van de wereld vorig jaar in Enschede stond?

2. Wie gaan gebruik maken van het springkussen?

Het is belangrijk om te bedenken wie er gebruik gaan maken van het springkussen. Als dit een kleine groep jonge kinderen is, heb je voldoende aan een klein springkussen. Zijn dit pubers dan zoeken zij meer uitdaging. Als je te maken hebt met de laatste groep is het huren van een stormbaan wellicht meer geschikt. Een normaal springkussen huren is voor hun namelijk te saai en kinderachtig. Bij een stormbaan is dit alles behalve van toepassing.

3. Welk thema voor het springkussen?

De meeste springkussens zijn voorzien van een leuk thema. Zorg dan ook dat je een juist thema kiest die past bij de doelgroep en evenement. Een springkussen met een prinsessen thema doet het waarschijnlijk niet zo goed op een feestje met alleen maar jongens. Andersom zal een piraten gethematiseerd springkussen het minder goed doen onder de meiden. Bedenk dus goed of je een springkussen huurt voor jongens, meisjes of beiden. Zijn er zowel jongens als meiden aanwezig? Kies dan voor een neutraal thema. Denk hierbij aan een jungle thema of een ouderwets luchtkasteel.

4. Het springkussen opzetten

Een essentieel onderdeel is het goed opzetten van het springkussen. Volg altijd de meegeleverde handleiding. Wordt het springkussen namelijk niet op een juiste manier opgezet, dan kan dit gevaren opleveren. Wellicht lijkt het opzetten van een springkussen een eenvoudig klusje, echter kan dit een hele opgave zijn, met name als we het hebben over de grote varianten. Maar geen zorgen, bij veel springkussenverhuur bedrijven wordt tevens de dienst aangeboden om het opzetten uit te laten voeren door hun vak personeel. Dit is de veiligste optie die je kunt kiezen en zo weet je zeker dat je springkussen goed staat.

5. Een goede stroomvoorziening

Vergeet niet dat een springkussen niet omhoog blijft staan zonder stroom. Daarom is het belangrijk om goede stroomvoorziening te hebben zodat het springkussen niet plotseling leeg loopt en vervolgens instort. Voor kleine springkussens is een enkele blower voldoende met daarbij een normaal stopcontact. Bij grote springkussens en stormbanen zijn er meerdere blowers nodig. In zo’n geval is het verstandig om een stroomgenerator te huren. Deze zijn ook te huur bij de meeste partyverhuur bedrijven. Zo weet je zeker dat alles overeind blijft staan.

Na het volgen van deze 5 tips staat niks je meer in de weg om er een geslaagd feestje en/of evenement van te maken! Heb jij al ervaring met het huren van springkussens en nog andere handige tips? Laat het mij weten in de reacties!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *