5 tips voor het makkelijk en snel verhuren van je kamer

Misschien ga jij wel 5 maanden op reis, maar wat doe je dan met je kamer? Die kan je het best onder verhuren want zo’n reis is natuurlijk al duur genoeg. Maar ook wanneer je besluit om voor altijd weg te gaan uit je kamer, is het wel zo fijn als je ‘m makkelijk en snel weer kan verhuren, tenzij je huisbaas daar voor zorgt natuurlijk. Ik heb voor jou 5 tips opgesteld waarmee je de kans van verhuren vergroot!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Zorg voor een (niet-)gemeubileerde kamer

Smaken verschillen en sommige mensen willen een gemeubileerde kamer, voor het gemak, waar andere juist een kale kamer willen om te huren. Gelukkig is er een mogelijkheid om beide groepen als mogelijke huurders te hebben. Zorg voor een gemeubileerde kamer, met de optie op niet-gemeubileerd. Hierdoor kunnen mensen die een gemeubileerde kamer willen, meteen intrekken. Maar wat als men een niet-gemeubileerde kamer wilt? Dan trek je die kamer gewoon leeg en stal je het in de garage van je ouders. Mochten je ouders geen ruimte hebben? Huur dan een Shugard opslag box. Maandelijks een stuk goedkoper dan een niet-verhuurde kamer.

2. Wat spreek je af qua weekend gebruik?

Het kan zo zijn dat jij een kamer verhuurt in je eigen huis. Doordeweeks ben je aan het werk dus maakt het je niet zoveel uit dat er iemand bij je in woont, maar in het weekend wil je toch wel wat privacy. Wat spreek je af? Een voordeel is dat veel studenten in het weekend weer naar huis gaan, waardoor jij rust hebt in de weekenden. Mijn tip is om hier niet te strikt in te zijn. Wanneer jij dit in de huurvoorwaarden opneemt schrikt dit veel potentiële huurders af.

3. Zorg voor dubbel glas in de woning

Dubbel glas is voor veel huurders tegenwoordig een belangrijke voorwaarde van een kamer. Dit vanwege het geluid van buiten en de temperatuur van de kamer die daardoor beter te regelen is. Huren ze inclusief? Dan scheelt het je zelf ook een hoop geld aan verwarmingskosten. Dit is dan ook een investering voor de toekomst die je uiteindelijk terugverdient.

4. Is er een goede draadloze internetverbinding op de kamer?

Niets is tegenwoordig zo belangrijk als internet. Zo vinden ook huurders van kamers. Zorg ervoor dat er een goede draadloze internetverbinding is op de kamer. Dit hoeft normaliter helemaal niet zoveel geld te kosten en kan je wellicht zelfs doorberekenen in de huurprijs. Mocht je later zelf nog in de kamer gaan wonen, dan is het natuurlijk ook prettig dat ook jij profijt hebt van die goede draadloze verbinding.

5. Zet je kamer online!

Zoals in het vorige kopje al besproken, niets zo belangrijk als het internet! Dit geldt ook voor het aanbieden van een kamer. Via internet verhuur jij natuurlijk het makkelijkste een kamer. Denk hierbij aan websites zoals www.kamernet.nl, www.kamers.nl en www.airbnb.nl. Zorg voor goede foto’s van je kamer want dat is de meest doorslaggevende factor!

Heb jij wat gehad aan deze tips? Laat het me weten in de reacties! Vind jij dit een leuk artikel? Vergeet hem dan niet te delen via de social media buttons hieronder. Nog steeds moeite met het verhuren van je kamer na deze 5 tips? Wellicht helpt het wanneer je mensen overtuigd van het feit dat het huren van een kamer een goed idee is.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

3 Comments

  1. Lauren de Bruijn schreef:

    Helemaal mee eens dat het verstandig is om een kamer online proberen te verhuren. Ik heb geen kamer om te verhuren, maar ik ben nu op zoek naar een huis om te huren omdat ik een andere stad ga studeren. De websites zijn de eerste plek waar ik mijn huis zal zoeken.

  2. Vincent Rondwijk schreef:

    Bedankt voor de goede tips. Het is inderdaad belangrijk om een goede internetverbinding te hebben in je kamer. Wanneer je dit niet hebt, kan dat tegenwoordig mensen afschrikken. Daarnaast is het ook verstandig om afspraken te maken over downloaden en uploaden. Je wil namelijk geen boetes krijgen!

  3. irene schreef:

    Prima tips voor het verhuren van je kamer. Zonder goed internet hoef je inderdaad tegenwoordig nergens meer aan te komen. Het vinden van een betrouwbare huurder verdient wel aandacht. Ikzelf zou bijvoorbeeld absoluut geen roker willen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *