Woning verhuren? 5 tips om rekening mee te houden

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Het kan zijn dat je net bent begonnen met vastgoed of dat je een woning wilt verhuren. Het kan dan lastig zijn om te weten waar je rekening mee moet houden. Wil jij binnenkort een woning verhuren? Houd dan rekening met deze 5 tips. 

De huurprijs

Het lijkt logisch, maar de juiste huurprijs vragen is essentieel. Als verhuurder vraag je het liefst de hoogste prijs, maar dat kan huurders afschrikken. Vergelijk je huurwoning met andere aanbieders die dezelfde criteria hebben. Denk hierbij aan de ligging, het aantal kamers, de kwaliteit van de woning en andere voordelen.

Kwaliteitsnormen

Wanneer je een woning wilt verhuren, moet de woning aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan isolatie en verwarming. Daarnaast moet alles veilig zijn geïnstalleerd: van gas en elektriciteit tot rookmelders. Er mogen daarbij geen scheuren in de muren zitten. Het kan ook zijn dat je de vloer moet renoveren. Het is mogelijk om hier een vloer specialist voor in te huren. Zo ben je verzekerd dat jouw vloer aan alle eisen voldoet. Naast de woning zelf moet ook het huurcontract aan bepaalde eisen voldoen. 

Interieur foto’s

Om je huurwoning snel te verhuren is het belangrijk dat je woning goed in de markt plaatst. Het kan daarom handig zijn om een professionele fotograaf in te huren. Zoek een fotograaf uit die gespecialiseerd is in het maken van interieur foto’s. Hoe mooier en beter de foto’s zijn, hoe sneller je een potentiële huurder overtuigt.

Speel daarbij goed in op de positieve punten van de woning. Denk hierbij aan de garage, een mooie keuken of een ander mooi voordeel. Zorg ervoor dat deze foto’s duidelijk naar voren komen. Daarnaast is de locatie van je woning ook erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat het uitzicht ook goed belicht wordt.

Verzekeringen

Het is verplicht om als eigenaar de juiste verzekeringen te hebben. Een verplichte verzekering is bijvoorbeeld een brandverzekering. Met een goede verzekering ben je tegen alle schade aan het pand verzekerd. Een woonverzekering, ook woonhuisverzekering genoemd, is een inboedelverzekering en/of opstalverzekering. Zowel een inboedel- als opstalverzekering dekt schades die ontstaan door bijvoorbeeld inbraak, brand of storm. Wat je vergoed krijgt, hangt af van het soort verzekering dat je hebt afgesloten. Vergelijk verschillende verzekeringen voordat je een verzekering voor je woning afsluit.

Schakel experts in

Met de bovenstaande tips kan je alvast aan de slag, maar het is altijd handig om een expert in te schakelen. Experts kunnen je begeleiden in het maken van de juiste keuzes. Daarnaast weten ze ook precies wat de verplichtingen zijn voor je huurwoning. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je zo snel mogelijk je woning verhuren!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *