Koningsdag! De beste tips voor de vrijmarkt!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Koningsdag is natuurlijk een super gezellig feest. Daarnaast is het ook de perfecte mogelijkheid om je spullen kwijt te kunnen en wat extra geld te verdienen. Als dit je planning is voor de eerstvolgende Koningsdag, ben jij hier aan het juiste adres! Wij leggen je namelijk uit hoe jij je het beste kunt voorbereiden op verkopen.

Tip 1: Marktkraam huren 

Zonder marktkraam kun je natuurlijk niet beginnen. Daarom is het zeker handig om dit ruim van te voren te regelen. Zo hoef jij je hier later niet meer druk over te maken. Een marktkraam huren kun je gemakkelijk zelf online doen. Naast een marktkraam kun je er ook voor kiezen je spullen op een kleed te leggen. Het voordeel van een marktkraam is dat je je spullen beter kunt presenteren en je hoekje er professioneel uitziet, wat zeker een positief effect op je verkopen heeft. 

Tip 2: Verzamel op tijd je spullen

De belangrijkste voorbereiding begint thuis. Het is handig om een weekend van te voren jouw spullen te verzamelen. Wil je diverse artikelen verkopen, zoals speelgoed, kleding, en games? Verdeel de items in aparte dozen en schrijf op de doos wat erin zit. Dit scheelt veel tijd als je gaat uitpakken en je marktkraam gaat inrichten. Daarnaast is het ook een must om vroeg in de ochtend je marktkraam uit te stallen. Zo ben je op tijd klaar voordat het feest echt begint! 

Tip 3: Inrichting van je marktkraam

De derde stap is de inrichting van je marktkraam. Als eerst is het aan te raden om spullen die bij elkaar horen op één plek te leggen. Als je echt wilt opvallen, is het belangrijk om deze uniek te maken. Een voorbeeld waarmee je kunt opvallen is door alles netjes en overzichtelijk neer te leggen. Maak prijskaartjes of bordjes waarmee je je spullen onderverdeeld in categorieën. Dit is fijn voor jou en je kopers. 

Tip 4: Zaken doen op de vrijmarkt

Onze laatste tip is zaken doen op de vrijmarkt. Op de vrijmarkt doe je natuurlijk op een andere manier zaken dan in een gewone winkel. De beste manier om aandacht van mensen te trekken is door de goedkoopste artikelen vooraan de leggen. De meeste bezoekers zijn namelijk op zoek naar voordelige koopjes. Daarnaast is het ook super belangrijk om genoeg wisselgeld mee te nemen, want de meeste mensen betalen met contant geld op de markt. Ook is het leuk om een gratis weggevertje te geven. Op deze manier kun je meer klanten lokken! 


Vergeet niet om je noodzakelijke spullen mee te nemen! Denk hierbij aan een thermoskan met koffie en broodjes voor de lunch. Daarnaast is het is handig om in de buurt van een container te staan, zodat je jouw stand schoon kunt houden. Veel plezier! 

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *