Sta je op een beurs? Deze dingen mogen niet ontbreken!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Ga je met je bedrijf(je) op een beurs staan? Een goede keuze! Want hoewel zo’n beursdag veel energie kan kosten, kun je er ook heel veel uithalen. Denk maar aan de vele contacten die legt en hoe je je naamsbekendheid vergroot. Uiteraard moet je je dan wel goed voorbereiden. Lees hier welke dingen zeker niet mogen ontbreken wanneer je met een stand op de beurs gaat staan.

1. De beursstand zelf

Allereerst heb je iets nodig om neer te zetten op het plekje dat jou op de beurs is toebedeeld. Dat kunnen expositiepanelen, presentatie- of informatiezuilen of bepaalde standaarden zijn. Of denk aan marktkraamverhuur om een marktkraampje te huren. Hierop kun je handig allerlei materialen uitstallen.

2. De aankleding

Wil je jouw bedrijf positief laten opvallen? Kleed jouw beursstand dan mooi aan met passende decoratie, zodat je zelfs op een volle beurs in het oog van de bezoekers springt. Zorg naast deze decoratieve aankleding ook voor duidelijke informatie: trek de aan de aandacht van jouw doelgroep middels duidelijke bedrukking en opvallende afbeeldingen en houd je boodschap eenvoudig. Op die manier weten bezoekers direct of ze geïnteresseerd zijn of willen doorlopen.

3. Folders en flyers of digitale media

Folders en flyers waren lange tijd onmisbaar op beurzen, maar worden tegenwoordig vooral meteen weggegooid of niet eens aangenomen. Digitale media zijn het moderne alternatief: kies voor audio en video, want bewegende beelden trekken de aandacht en houden deze vast. Ga dan het liefst ook voor interactieve content dat de bezoekers nog beter zal bijblijven. Als je de contactgegevens van geïnteresseerden hebt geregistreerd, kun je hen later nog gerichte informatie toesturen. Scheelt ook weer drukkosten!

4. Visitekaartjes

Het klinkt misschien ouderwets, maar visitekaartjes zijn nog steeds essentieel op een beurs. Je wilt natuurlijk niet dat een bezoeker met wie je een goed gesprek hebt gehad, jouw naam is vergeten terwijl hij of zij je eigenlijk bij thuiskomst had willen e-mailen. Geen visitekaartjes bij je, of niet genoeg? Op veel beurzen kun je tegenwoordig ter plaatse kaartjes laten bijdrukken. Houd er rekening mee dat je hier wel flink meer voor moet betalen.

5. Een enthousiaste crew

Een beursstand kan er nog zo geweldig uitzien, uiteindelijk komt het aan op de mensen die er bij staan. Bereid je crew dus goed voor door te bespreken wat de doelen zijn, welke boodschap jullie willen uitdragen en wat er verwacht wordt. Maak hen enthousiast, zodat zij de bezoekers weer enthousiast kunnen maken! Wil je nog meer uit je beursdeelname halen, lees dan deze tips om meer te verkopen op een beurs.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *