Wist je dat je een marktkraam kunt huren?

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Of het nou Koningsdag is of dat het weer tijd is voor de jaarlijkse kofferbakmarkt, je spulletjes kun je het mooiste uitstallen op een marktkraam. Zo ben je sneller van je oude spullen af. Ook op een beurs staat het netter als je alles mooi hebt neergezet in een leuk kraampje. Maar voor die paar keer per jaar dat jij een marktkraam nodig hebt, is het zonde om er zelf een aan te schaffen. Gelukkig kun je heel eenvoudig een marktkraam huren.

Wanneer kun je een marktkraam gebruiken?

Een marktkraam komt uitstekend van pas als je spullen wilt verkopen, bijvoorbeeld op de vrijmarkt tijdens Koningsdag of op de rommelmarkt. Ook als je bij een concert merchandise wilt verkopen kan een marktkraam handig zijn, omdat de concertzaal niet altijd plek hiervoor heeft. Er zijn ook beurzen waar je zelf je kraam moet regelen, ook daarvoor is het huren een marktkraam ideaal.

Wat voor marktkramen zijn er?

Marktkramen komen eigenlijk in allerlei verschillende maten, maar zien er in de basis hetzelfde uit. Je hebt een tafel met daarboven een overkapping, die beschermt tegen de regen. Een leuke marktkraam is de ‘klassieke’ met rood-wit gestreepte overkapping. Vaak kun je aan de stangen van de overkapping wat dingen ophangen, zoals kleding. Voor een beursstand heb je vaak maar een klein formaat nodig, omdat je er alleen wat folders en misschien een paar producten op plaatst. Ben je van plan meer te verkopen? Dan kun je beter voor een grote kraam gaan, of meerdere kramen naast elkaar.

Hoe kun je een marktkraam mooi aankleden?

Je kunt heel sec alleen de spullen en/of folders op de tafel in je kraam leggen, maar dat trekt geen klanten aan. Denk daarom aan leuke en passende decoratie. Op Koningsdag kun je de kraam met oranje crêpepapier versieren en op rommelmarkten en beurzen met leuke, maar niet te drukke slingers. Zorg er ook voor dat je kraam niet te vol staat en rommelig oogt. Hierdoor is het minder aantrekkelijk om tussen jouw spullen te kijken. Als je het rustig houdt zien mensen in één ogenopslag of er wat voor ze bij zit. Zelfs als je je hele inboedel wilt verkopen op de markt kun je dit beter in kleine porties doen. Als je dit aan je klanten laat weten, kunnen ze ook later terugkomen.

Hoe eenvoudig is een marktkraam huren?

Huren kan heel eenvoudig online. Je kiest de maat en hoeveelheid en de verhuurder komt het bezorgen waar jij het nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook voor meerdere dagen een kraam huren. Eventueel bouwen ze het tegen extra kosten zelfs voor je op. Een kind kan de was doen!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *