Brandblusser leasen: de voor- en nadelen

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

In veel gebouwen is het verplicht – of op zijn minst zeer verstandig – om een brandblusser op te hangen. De kosten van een brandblusser en het bijbehorende onderhoud kunnen echter flink oplopen. Wist je daarom dat het ook een goede optie is om een brandblusser te leasen? Steeds meer bedrijven bieden brandblussers aan die kunnen worden geleased in plaats van gekocht. Natuurlijk heeft alles zijn voor- én nadelen, en daarom zetten wij hieronder de voor- en nadelen van een brandblusser leasen op een rij.

Voordeel 1: Je hebt geen onderhoudskosten

Een brandblusser komt met verschillende verplichtingen, waaronder de verplichting om deze goed te onderhouden, bijvoorbeeld voor de bouw. Je wilt immers niet in een situatie terecht komen waarin je een brandblusser nodig hebt, maar deze niet meer kunt gebruiken omdat hij door slecht onderhoud niet meer werkt. Het onderhouden van brandblussers is dus belangrijk. Een groot voordeel van brandblussers is bovendien dat je niet jaarlijks hoeft te betalen voor de onderhoudskosten. Bij de meeste brandblusserleaseconcepten betaal je namelijk een vast bedrag per jaar. Voor dit bedrag wordt er een jaarlijks onderhouden brandblusser geplaatst. Dit zorgt ervoor dat leasen vaak voordeliger is dan kopen.

Voordeel 2: Je geniet van zekerheid

Onder het vaste bedrag dat je per jaar betaalt als je een brandblusser leaset, vallen naast de onderhoudskosten ook de kosten voor verzegeling, onderdelen, het onderhoudsetiket en andere zaken. Dat betekent dus dat je er zeker van kunt zijn dat je dit vaste bedrag betaalt per jaar en er geen onverwachte kosten bij komen. De meeste bedrijven spreken daarnaast met je af dat de prijs per jaar niet kan worden verhoogd zolang jouw contract loopt. Je hebt dus veel zekerheid wat betreft de kosten. En je bent er daarnaast van verzekerd dat je altijd een werkende brandblusser in jouw pand hebt.

Een brandblusser leasen: de nadelen

Hoewel er veel voordelen zijn te noemen voor het leasen van een brandblusser, zijn er ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel van het leasen van een brandblusser is de lengte van het leasecontract. Leasen doe je namelijk over het algemeen voor een langere tijd: maanden tot zelfs jaren. De meeste bedrijven die brandblussers beschikbaar maken voor leasen, doen dat dan ook voor een periode van 5 jaar. Dat betekent dat je 5 jaar blijft betalen voor de brandblusser, ongeacht of (bijvoorbeeld) jouw bedrijf blijft bestaan. Dat is dus een belangrijke afweging om te maken wanneer je erover denkt om een brandblusser te gaan leasen in plaats van kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *