Het huren van pallets, is dit mogelijk?

Als bedrijf gaan er vaak grote partijen goederen van de ene naar de andere locatie. In dat geval is het praktisch om pallets te gebruiken, zodat de producten snel en efficiënt vervoerd kunnen worden en medewerkers niet onnodig veel tijd nodig hebben om in en uit te laden. Maar voor bedrijven kan het erg onpraktisch zijn om eigen pallets in bezit te hebben. Er moet immers ruimte zijn om de pallets op te slaan en wanneer er niet dagelijks – of wekelijks – sprake is van verplaatsing van goederen, is het vaak onnodig om zelf pallets te kopen. Het huren van pallets is dan een goede optie om eens nader te bestuderen. Het is een slim alternatief voor investeren in een eigen voorraad pallets.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Waarom zou je pallets huren?

Pallets huren is een efficiënte methode voor bedrijven om goederen mee te transporteren. Het is mogelijk gebruikte pallets te kopen, maar de kosten blijven veel lager door pallets te huren. Bovendien is er dan rondom het bedrijfspand geen ruimte nodig om pallets op te slaan. Het huren van pallets is een eenvoudige oplossing. Door te huren in plaats van te kopen, zijn er geen kosten voor beheer, onderhoud en transport van pallets. Bedrijfseconomisch is pallethuur dus een voordeliger optie dan kopen. Ook op het gebied van duurzaamheid is huur een verstandige optie, immers, er hoeven geen nieuwe pallets geproduceerd te worden die een groot deel van de tijd niet eens gebruikt worden. Pallethuur zorgt ervoor dat dezelfde pallet zoveel mogelijk gebruikt wordt. Pallethuur is dus een groene investering.

Praktische zaken

Pallets huren is voor bedrijven een efficiënte oplossing voor het verplaatsen van goederen. Maar dat verplaatsen gaat niet vanzelf. Met heftrucks kunnen de zwaar beladen pallets worden verplaatst en bijvoorbeeld op een vrachtwagen worden geladen. Maak slim gebruik van apparatenverhuur om ook op dat gebied zo min mogelijk kosten te maken. Daarnaast is het van belang om vooraf te bedenken waar de pallets precies voor nodig zijn. De zogenoemde CP-pallets hebben bijvoorbeeld maten die uitermate geschikt zijn voor vaten, bigbags en ander zakgoed. Ook is het mogelijk om pallets te huren speciaal voor levensmiddelen. Deze pallets zijn zo ontwikkeld dat bacteriën en ander ongedierte geen kans krijgen.

Pallets huren is, kortom, een slimme oplossing voor bedrijven die efficiënt willen werken, geen onnodige tijd en ruimte kwijt willen zijn aan pallets die niet structureel gebruikt worden en bedrijven die hun duurzaamheidsbeleid een mooie invulling willen geven.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *