Waar moet je op letten bij het huren van een CNC machine?

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Er hangt een flink prijskaartje aan het kopen van een CNC machine, waardoor het een verstandige keuze kan zijn om een CNC machine te huren. Zeker wanneer jij dit grote gereedschap maar een paar keer gaat gebruiken is huren een betere optie. Je bent slechts een fractie van de kosten kwijt en je hoeft geen plek vrij te maken voor het stallen van een grote freesmachine. Waar moet je op letten als je een CNC machine gaat huren? Wij helpen je op weg met een aantal praktische tips.

Reserveer de CNC machine op tijd

Als je een CNC machine wilt huren bij een verhuurbedrijf of de bouwmarkt, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat deze nog beschikbaar is. Bepaal allereerst je eigen planning en bel even naar de verhuurder om te controleren of de freesmachine die je wilt huren aanwezig is. Vaak is het mogelijk om deze te reserveren. Het kan ook zijn dat kunststof bewerken te ingewikkeld blijkt om zelf te doen. Freeswerk vereist in bepaalde gevallen veel precisie. Zelfs met het juiste apparaat kan het zo zijn dat deze klus te moeilijk is voor de doe-het-zelver. In dit geval kun je het best een professioneel bedrijf inschakelen die het gewenste product voor jou creëert.

Controleer de CNC machine

Een freesmachine is voor de beginner een redelijk ingewikkeld apparaat. Het is dus belangrijk om bij het huren duidelijk te zijn over je wensen. Leg altijd uit wat je wilt frezen, want in sommige gevallen heb je een specifiek opzetstuk nodig. Zo wordt de bovenfreesmachine vaak gebruikt voor houtbewerkingsklussen. Laat voordat je de CNC machine gaat huren een medewerker deze nalopen en controleren. Zo weet je zeker dat alle toebehoren aanwezig zijn.

Breng de gehuurde CNC machine op tijd terug

Bij het huren van een apparaat spreek je een bepaalde duur af. Verhuurders zijn over het algemeen heel streng op deze termijn, dus zorg ervoor dat je de CNC machine die je huurt op tijd weer terugbrengt. Lukt dit niet? Bel dan zo snel mogelijk naar de verhuurder om de huur te verlengen. Als je dit niet doet is de kans groot dat je een fikse boete krijgt wegens het te laat inleveren van het apparaat. Voorkom ook extra onverwachte kosten door de CNC machine die je hebt gehuurd netjes schoon te maken voordat je deze terugbrengt. Het kan zijn dat er anders extra schoonmaakkosten gerekend worden, omdat het apparaat niet direct meegegeven kan worden aan de volgende huurder.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *