Tips en tricks voor het huren van een freesmachine

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Ja, natuurlijk kun je een freesmachine kopen. De bouwmarkten staan vol met prachtige apparaten, en de ene freest nog beter dan de andere. Het enige probleem: er hangt een flink prijskaartje aan de aanschaf. Is er een reële kans dat je zo’n groot gereedschap maar een paar keer gaat gebruiken, dan is gereedschap huren meestal een betere optie. Daarvoor betaal je een fractie van de kosten, en hoef je ook geen freesmachine in je schuur te stallen. In dit artikel lees je de beste tips en trucs als een freesmachine wil huren. Waar moet je op letten als je een freesmachine huurt, of andere artikelen voor de bouw? Wat moet je wel – en wat moet je niet doen? Je leest het hier.

Tip 1: Reserveer!

Ga je een CNC freesmachine huren bij een bouwmarkt, of een verhuurbedrijf? Dan wil je zeker weten dat het apparaat dat je nodig hebt ook aanwezig is. Bel dus altijd naar de vestiging waar je het apparaat huurt, en vraag of er een freesmachine beschikbaar is.

Tip 2: Doe een check

Het is goed voorstelbaar dat je niet veel ervaring hebt met een freesmachine. Vraag daarom aan een medewerker om de machine goed na te lopen, en te controleren of alle toebehoren aanwezig zijn. Leg daarbij uit wat je gaat frezen, want voor sommige materialen zijn specifieke opzetstukken nodig.

Tip 3: Maak je apparaat schoon

Het wordt nogal eens vergeten, maar het is verstandig om de freesmachine die je huurt goed schoon te maken voordat je hem terugbrengt naar de verhuurder. Soms worden er extra kosten gerekend als je een vies apparaat inlevert. Dat zijn kosten die je je makkelijk kunt besparen.

Tip 4: Breng de machine op tijd terug

De meeste verhuurders zijn er heel streng op, dus let erop dat je de machine die je huurt ook op tijd terugstuurt. Lukt het je niet om het apparaat terug te brengen binnen de afgesproken tijd? Verleng de huur dan zo snel mogelijk, want sommige verhuurders rekenen een fikse boete als je hun apparaat zomaar te laat inlevert.

Tip 4: Blijf er altijd nog even bij

Bij het terugbrengen van de freesmachine controleert de verhuurder je machine. Het is handig om hier even bij te blijven staan. Zo kun je eventueel vragen beantwoorden, en kun je kijken of er geen foutjes worden gemaakt bij het controleren.

Extra controletip: Kun je het freeswerk echt zelf?

Bij dit alles is nog een flinke kanttekening te plaatsen. Soms vereist freeswerk behoorlijk veel precisie. In zulke gevallen kan het zijn dat je er zelfs met de mooiste freesmachine die er te huur is, toch niet uitkomt. Dat type freeswerk, bijvoorbeeld voor kunststof frezen met grote nauwkeurigheid, kun je beter uitbesteden aan een expert!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *