Fiets huren op Terschelling; 4 tips

Ben jij van plan op vakantie te gaan naar Terschelling? Denk jij aan het huren van een voertuig? Wat dacht je van het huren van een fiets? Vanwege de omvang is het eiland uitermate geschikt voor fietstochten! Om die reden heb ik dit artikel geschreven en geef ik jou 4 tips voor het huren van een fiets op Terschelling!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Fietsroutes op Terschelling

Terschelling is een Waddeneiland in het Noorden van het land. Terschelling is het derde eiland in de bij veel van ons bekende afkorting van de eilanden: TVTAS. Een fiets huren op Terschelling is niet alleen vanwege haar kleine omvang aantrekkelijk, maar ook door de natuur. Bijna 80% van het eiland bestaat namelijk uit duinlandschap en kwelders.

Hieronder is een afbeelding weergeven van dé fietsroute voor Terschelling. De afbeelding is afkomstig van www.route.nl. Het is uiteraard mogelijk om de routes op te delen of om ze in te korten. Omdat het eiland compact is, is het bovendien bijna onmogelijk om te verdwalen.

kaart met fietsroute

2. Controleer de kwaliteit van de fiets

Wanneer jij een fiets huurt is het belangrijk dat je de fiets controleert op schade. Op het moment dat de verhuurder de schade voorheen niet heeft opgemerkt kan hij de schade op jou verhalen. Controleer de fiets daarnaast op goed werkende remmen, werkende lichten en goed opgepompte banden. Dit zijn eisen die jij gewoon aan de verhuurder kan stellen; je betaalt er immers voor. Het is daarnaast handig om spullen en klein gereedschap mee te nemen. Dit is voor het geval je een lekke band krijgt. De kans is klein maar het ís mogelijk. Een aantal kilometer wandelen met een fiets met lekke band is geen aanrader!

3. Zoek op het internet naar recensies van de verhuurder

Er zijn verschillende verhuurders op Terschelling wat betreft fietsen. Het internet is een handige manier om recensies op te zoeken over de verhuurder. Zoek niet alleen op de website van de verhuurder zelf, maar bijvoorbeeld ook op de Facebookpagina. Het kan voorkomen dat de ene verhuurder minder betrouwbaar is dan de ander, met name met betrekking tot tip 2 uit dit artikel.

4. Breng een bezoekje aan West-Terschelling

West-Terschelling is het grootste plaatsje van Terschelling en telde op 1 januari 2016 bijna drie 2700 inwoners. Het is super leuk om tijd vrij te maken voor een bezoekje aan dit dorp tijdens een fietstocht op een gehuurde fiets. De twee voornaamste winkelstraten zijn de Torenstraat en de Boomstraat. Daarnaast kent West-Terschelling tal van restaurants, eethuisjes, winkels en hotels.

Na het lezen van deze 4 tips ben jij helemaal klaar voor jouw avontuur met de fiets op Terschelling! Ben jij op zoek naar meer artikelen over het huren van een fiets? Neem dan eens een kijkje bij de categorie fietsverhuur!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *