Een boot huren voor het weekend

Ben jij van plan een boot te huren voor het weekend? Dan is het type boot dat jij gaat huren belangrijk, het moet namelijk wel passen bij de activiteit die jij gaat doen met jouw vrienden of familie. Een sloep is ideaal voor de rustige wateren. Een rib boot of een speedboot voor de wildere wateren en een zeilboot voor de open wateren. Lees er alles over in dit artikel!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Zorg er wel voor dat deze vijf zaken op orde zijn voordat je gaat varen.

Een aluminium sloep huren

Een sloep is een klein scheeptype boot dat tot de dag van vandaag wordt meegevoerd op het dek van een groot schip. Maar tegenwoordig wordt de sloep ook voor alledaagse boottochten gebruikt. Het enige kenmerk van de sloep is de rechte kielbalk, die over het grootste deel van de sloep is gevestigd. Voor de rest heeft de sloep geen kenmerken. Er zijn veel verschillende soorten sloepen, de aluminium is er één van. De aluminium sloep is weerbaarder en vereist minder onderhoud dan de houten variant. De sloep is een ideaal vaartuig voor in het weekend. De boot is niet gemaakt voor hoge snelheden, puur voor comfort. Lekker genieten op het water met vrienden en familie. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de Biesbosch in Zuid-Holland of de grachten van Amsterdam.

Een rib boot huren

Een rib boot is een opblaasbare boot die veel wordt gebruikt op de zee, denk aan de reddingsbrigade. Rib staat dan ook voor Rigid Inflatable Boat. Dit type boot is dus in tegenstelling tot de sloep meer geschikt voor de wildere wateren in Nederland. Denk aan kustgebieden of rivieren waar vrachtschepen varen. Ideaal voor de avonturier of wanneer je kinderen hebt die van adrenaline houden. Let wel op: de inzittenden dienen een reddingsvest te dragen. Een rib boot kan uitgerust zijn met maar liefst 600 pk!

Een speed boot huren

De speedboot is weer een tikkeltje anders dan de rib boot. Een speedboot is een mechanisch voortgedreven vaartuig, aangedreven door een motor. De speedboot doet haar naam eer aan. Dit type vaartuig is gemaakt om hoge snelheden te behalen op het water. Vanwege de vorm snijdt het als het ware door het water heen. In tegenstelling tot de sloep zijn er een aantal vereisten waaraan moet voldaan. Zo moeten alle inzittenden een reddingsvest dragen, en dient er een dodemansknop en een brandblusser aanwezig te zijn. Verder moet de stuurman in het bezit zijn van een vaarbewijs en dient de speedboot in het bezit te zijn van een geldig registratiebewijs en -teken. Het kenmerk van de speedboot is de rechte vlakke achterkant. Hierdoor blijft het water namelijk niet aan de romp ‚Äėkleven‚Äô bij het bereiken van hoge snelheden.

Een Bavaria zeil boot huren

Bavaria is het merk van een zeilboot en is één van de grootste zeilboot producenten in Europa. Dit merk biedt zeilboten aan van 7 tot 17 meter. Een zeilboot van Bavaria is van hoogstaande kwaliteit en ideaal voor een weekend varen. Het is wel aan te raden om meer ervaring te hebben op het gebied van varen met het gebruik van een dergelijk vaartuig. Met de kleinere varianten is het een ideaal vaartuig om door de Nederlandse vaarwegen te varen. De grotere zeilboten zijn zeer geschikt voor de Nederlandse kust en grote meren. Praktisch voor een weekend weg maar zeker ook voor een vakantie. De zeilboten beschikken namelijk over een keukentje, slaapplaatsen en voldoende bergruimte.

Na het lezen van dit artikel weet je meer over het huren van een boot voor het weekend. Op basis van de activiteit die jij wilt gaan doen kan je een van de hierboven genoemde boten huren. Er zijn uiteraard nog veel meer verschillende boten, dit zijn veel gebruikte boten. Ik wens je alvast heel veel plezier en bekijk ook een van de andere blogs van HurenEnzo!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *