Een zeilboot huren in de zomer; 3 tips!

De zomer is bij uitstek de periode om het water op te gaan. Zo kun je een heerlijke zeilboot huren met vrienden of familie en er een leuke dag van maken op het water! Uiteraard zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Je leest er meer over in onderstaand artikel!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Voorbereidingen treffen

Wanneer je een zeilboot wilt huren in de zomer, is het noodzakelijk om enkele voorbereidingen te treffen. Dit begint al bij het uitzoeken van een geschikte zeilboot. Neem de tijd om de boot te leren kennen en maak een rondje met de eigenaar (indien mogelijk). Daarnaast is het goed om een snelle check te doen en te kijken of je ergens schade waarneemt. Maak hier vooraf foto’s van ter bewijs dat het er al zat. Ook de faciliteiten moeten goed bekeken worden; zo weten jullie waar jullie aan toe zijn bij boot verhuur en wat de verwachtingen zijn. Ook de lichten, elektronica en bijvoorbeeld de hoeveelheid benzine in de tank zijn belangrijk om goed te bekijken voordat je gaat varen. Ook schoenen met een goede grip zijn onmisbaar voor de veiligheid aan boord.

2. Route bepalen

Het huren van een zeilboot betekent dat je er zelf geen hebt en dus ook niet regelmatig op het water te vinden bent. Het is daarom belangrijk om de route van te voren te bepalen; zo weet je precies waar je heen moet en kom je niet te staan voor mogelijke obstakels. Vooral in de zomer is het erg druk op het water en een zorgvuldig uitgezochte route kan zorgen voor rustiger vaarwater tussen de populaire plekken door. Sluizen moeten uitgezocht worden omdat niet iedere zeilboot door elke sluis zal passen. Wanneer je bijvoorbeeld een dagje lekker met je familie het water op gaat, is er een redelijk grote zeilboot nodig.

3. Aanlegplaatsen

De aanlegplaatsen (vooral met familie of met het gezin) zijn erg belangrijk om duidelijk in kaart te hebben. Vaak is er een waterkaart aan boord waarop diverse aanlegplaatsen staan aangegeven. Doe zelf ook het nodige onderzoek om een mooie aanlegplaats te vinden voor kinderen bijvoorbeeld. Zo zijn er genoeg plekken met mooie grasvelden of recreatieterreinen waar aangelegd kan worden. Neem lekkere hapjes mee en zorg voor een verfrissend drankje aan boord in de zomerhitte.

Een zeilboot huren in de zomer is heerlijk. Het zorgt voor vrijheid, prachtige routes, een lekker kleurtje en soms een waar avontuur. Bij het huren van een zeilboot zijn echter ook diverse bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden. Zo kunnen dit kosten zijn voor: schoonmaak, havengeld, elektriciteit. Lees je goed in, huur de juiste zeilboot en maak er een geweldige trip van!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *