4 tips bij het huren van een trouwauto

De mooiste dag van jullie leven moet natuurlijk tot in de puntjes verzorgd zijn! Zo is er veel te plannen: van het boeket en de tafelversiering tot aan een trouwauto. De dag wordt nog specialer met een zelf uitgekozen trouwauto die geheel naar wens is. Waar je op moet letten bij het huren van zo’n auto? Dat lees je in dit artikel!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Kies een stijl

Wanneer je van plan bent een trouwauto te huren, moet deze passen bij de stijl van de bruiloft en het koppel. Bij een traditionele bruiloft is een klassieke trouwauto bijvoorbeeld zeer geschikt. Houden jullie ervan om eens goed uit te pakken? Kies dan bijvoorbeeld voor een prachtige limousine! De stijlen waaruit je, over het algemeen, kan kiezen zijn: klassiek, modern, sportief, cabrio, limousine en oldtimer.

2. Kleur van de trouwauto

De kleur van de gehuurde auto is erg belangrijk, mede omdat men vaak op de foto wil met de trouwauto. Kies dus niet voor wit, tenzij de bruid een andere kleur jurk heeft. Als de kleuren gelijk aan elkaar zijn, valt de jurk weg of kan het net gaan vloeken. Ga dus voor een trouwauto in een kleur die zowel de bruid als bruidegom niet dragen, zo krijg je een mooi contrast en zullen de foto’s prachtig uitpakken! Of zorg voor een mogelijkheid waarbij je de jurk naast de auto kan houden omdat wit natuurlijk bij uitstek de trouwkleur is.

3. Budget

Uiteraard is er voor de gehele trouwerij een budget opgesteld, waarvan alle zaken bekostigd moeten worden. Hierbij behoort ook de trouwauto. Een sportwagen zoals een Ferrari of een te gekke oldtimer kunnen redelijk prijzig zijn. Ook is er vaak de mogelijkheid om zelf te rijden, of hiervoor een chauffeur (in stijl) bij te boeken. Het is heerlijk om als pasgetrouwd stel rondgereden te worden, maar uiteraard moet ook dit in het budget passen. Een trouwerij brengt veel kosten met zich mee en diverse opties kunnen de rekeningen flink verlagen, of verhogen.

 4. Verzekering

Tot slot is het van belang dat jullie verzekerd zijn tegen eventuele schade of mankementen aan de auto. Het kan natuurlijk voorkomen dat er een krasje wordt gereden, of dat de motor of een band het laten afweten. Bij het huren van een trouwauto (vaak prijzige auto’s) is het dus belangrijk om goed te informeren naar een mogelijke verzekering en garantie die zij jou kunnen bieden. Ook is het verstandig om bij je aansprakelijkheidsverzekeraar aan te kloppen en te informeren, tot in hoeverre jij verzekerd bent wanneer er schade ontstaat.

Plan je bruiloft ruim op tijd en spaar net zolang door tot er een haalbaar budget ontstaat voor jullie droomdag. Een bruiloft kan zo simpel of bont gemaakt worden als jullie willen. Kies voor een trouwauto die bij jullie bruiloft past en maak er een prachtige dag van!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

1 Comment

  1. Natalie schreef:

    Wij hebben gewoon een advertentie op het internet geplaatst. Zo vonden we een particulier met een slee van een oldtimer. Hij bood zichzelf als chauffeur aan, ook nog. Het voordeel hiervan was ook absoluut de prijs. Wij zaten voor een prikkie in een oude Chevrolet. En die staat zo mooi op de trouwfoto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *