Hoe herken je een betrouwbare leasemaatschappij?

Het leasen van een auto was al zeer gebruikelijk voor zakelijk gebruik, maar tegenwoordig is de private lease enorm in opkomst. Voor veel mensen is het erg aantrekkelijk om een gloednieuwe auto te kunnen rijden zonder in één keer een klap geld kwijt te zijn aan aanschafkosten. Door deze prijs uit te smeren over maanden wordt het een stuk beter te behappen. Maar deze groeiende markt trekt ook kwalitatief minder goede aanbieders, terwijl je natuurlijk niet belazerd wilt worden wanneer je een leasecontract tekent. In dit artikel lees je hoe je een betrouwbare leasemaatschappij herkent!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Keurmerk Private Lease

Het eerste en makkelijkste beoordelingscriterium is het Keurmerk Private Lease wanneer je op zoek gaat naar de beste private lease deal. Het gaat er bij dit keurmerk om dat een leasemaatschappij goede, eerlijke en transparante voorwaarden hanteert. Hierdoor weet jij dat je eerlijk wordt behandeld en goed wordt beschermd. Let dus altijd op het keurmerk van de aanbieder!

Welke partijen vertrouw je al?

Ga eerst eens kijken naar partijen die bij jou al vertrouwen wekken. Denk aan de consumentenbond of de ANWB. Deze partijen prijzen bepaalde leasemaatschappijen aan die aan bepaalde criteria voldoen, of ze hebben zelfs een eigen regeling!

Hoe wordt de maatschappij beoordeeld?

Een goede manier om te kijken of een leasemaatschappij betrouwbaar is, is door te kijken naar reviews of klantervaringen van anderen over de desbetreffende maatschappij. Je wilt bij deze vorm van autoverhuur zeker weten dat de maatschappij het beste met je voor heeft. Dat zou je bijvoorbeeld terug kunnen zien in wederzijds vertrouwen naar de klanten toe. Mag je bijvoorbeeld je auto delen met anderen als je dat wilt? Denkt de maatschappij met je mee of willen ze zo snel en makkelijk mogelijk een auto aan je verkopen? Het leasen van een auto heeft bijvoorbeeld invloed op de hoogte van een eventuele hypotheek die je afsluit. Vragen ze van te voren of jij verhuisplannen hebt?

Flexibiliteit en ondersteuning

Elke leasemaatschappij kent zijn eigen voorwaarden. Kijk goed hoe flexibel deze zijn en vergelijk ze met elkaar. Zo veel mogelijk vrijheid is wel zo fijn! Daarnaast wil je ook zoveel mogelijk ondersteund worden door de maatschappij. Staan ze voor je klaar om je te helpen bij eventuele vragen en onduidelijkheden? En houden ze je tijdens het contract op de hoogte van voordelige aanbiedingen en andere mogelijkheden?

Het is dus echt de moeite waard om van te voren de tijd te nemen voor het vergelijken van leasemaatschappijen. Uiteindelijk heb je er echt profijt van!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *