3 tips voor het vinden van de ideale private lease occasion!

Naast het privé leasen van gloednieuwe auto’s, wordt het afsluiten van een private lease occasion deal – ook wel het huren van een tweedehands auto – steeds populairder. De experts van Private Lease Wijzer leggen in dit artikel uit waarom het huren van een occasion een interessante optie is. Daarnaast krijg je wat handvatten die je kunnen helpen bij het vinden van de ideale occasion deal!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Wat is private lease occasion?

Private lease occasion’ of occasion lease is simpel gezegd het leasen van tweedehands leaseauto. Wanneer je een occasion leaset, rijd je dus een auto die al eerder is geleased en opnieuw te huren is. Vaak zijn dit auto’s die door voorgaande huurders te vroeg zijn ingeleverd. Zij hebben dan hun leasecontract voortijdig laten ontbinden. Het is mogelijk om zowel zakelijk als privé een occasion te leasen.

Een nieuwe- of een tweedehands auto leasen?

Wanneer je een tweedehands auto koopt, verwacht je dat deze een stuk goedkoper is dan wanneer je een nieuwe auto koopt. De spreekwoordelijke kop is er immers af en de waarde van een gloednieuwe auto daalt de eerste jaren met bijna 50%. Helaas geldt dit niet wanneer je een tweedehands auto leaset. Natuurlijk daalt de waarde van een private lease auto ook vooral in de eerste jaren, dus voor de auto zelf betaal je als ‘tweede’ huurder wat minder. Tegelijkertijd neemt de kans op reparaties en pechhulp toe, waardoor deze bijkomende kosten zullen stijgen.

Een andere reden waarom je met occasion lease niet veel goedkoper uit bent is vanwege de inkoopkortingen op nieuwe auto’s. Leasemaatschappijen kunnen nieuwe auto’s op grote schaal inkopen en hier krijgen zij flinke kortingen op. Deze kortingen worden weer verrekend met de maandelijkse leaseprijs voor een consument. Wanneer je een occasion leaset heb je te maken met een unieke auto. Dat wil zeggen dat je een auto koopt die al beschikt over ingebouwde opties enzovoort. Het gaat dus om veel kleinere aantallen en hier krijgen leasemaatschappijen geen korting op en jij dus ook niet.

Een voordeel van het leasen van een tweedehands auto is dat je niet te maken hebt met lange wachttijden. Een occasion staat in een garage en hoeft na jouw ja-woord alleen nog rijklaar gemaakt te worden. Wanneer jij snel een auto wil hebben om bijvoorbeeld een dagje weg te gaan is het aangaan van een occasion lease contract vaak de beste keuze. Denk hier echter zelf eerst goed over na!

Tips voor het vinden van de beste occasion lease auto

Met occasion lease ben je dus niet per definitie goedkoper uit. Wil jij toch liever een occasion leasen in plaats van een nieuwe auto dan hebben wij drie handige tips voor jou. Wellicht dat je aan de hand van deze tips makkelijker tot een keuze kan komen.

Tip 1: Vergelijk je occasion met een nieuwe variant

Onze belangrijkste tip is om je occasion deal goed met private lease auto’s te vergelijken. Het hangt natuurlijk ook van het merk, het model, de leeftijd en het aantal gereden kilometers af in hoeverre occasion lease goedkoper is dan het leasen van een nieuwe auto. Hier kom je makkelijk achter door je occasion te vergelijken met private lease auto’s. Kijk wel goed naar welke opties al in de occasion zitten. Vaak betaal je de bijkomende kosten voor extra opties over de gehele contractperiode en dit maakt het vergelijken van auto’s misschien wat lastiger. Desondanks adviseren wij jou om hier genoeg tijd in te investeren. Het gaat immers over een financiële verplichting voor de komende jaren.

Tip 2: Vergelijk je occasion bij meerdere leasemaatschappijen

De meeste occasion modellen vind je bij meerdere leasemaatschappijen. Daarom doe je er goed aan je auto onder meerdere leasemaatschappijen te vergelijken. Wellicht dat de Seat Ibiza bij Leasemaatschappij A wat duurder is dan bij maatschappij B maar wel over die extra opties beschikt die jou van pas komen.

Tip 3: Kijk goed naar de voorwaarden

Iedere leasemaatschappij hanteert andere voorwaarden. Zo betaal je bij sommige leasemaatschappijen extra om de auto direct af te lossen. Op deze manier is de auto jouw eigendom na afloop van het leasecontract. Erg handig als je dit wilt natuurlijk. Ons advies is om, wanneer jij een occasion bij een specifieke maatschappij hebt gekozen, een afspraak in te plannen zodat je precies kan vragen waarvoor je maandelijks betaalt, welke diensten zijn inbegrepen, wie de eigenaar is gedurende de contractperiode en wie dus het economisch risico draagt. Daarnaast is het maken van een afspraak handig indien je een proefrit wilt maken alvorens je overgaat tot een definitieve beslissing!

Conclusie

  • Neem de tijd in het kiezen tussen nieuw en tweedehands-leasen.
  • Vergelijk jouw occasion bij meerdere leasemaatschappijen
  • Lees altijd goed de voorwaarden!

Heb je zelf nog opmerkingen met betrekking tot dit onderwerp? Laat het ons weten!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *