4 tips bij het huren van een gala auto

Als je een belangrijk evenement hebt zoals een examenfeest of gala, moet natuurlijk alles perfect geregeld zijn! Zo zoek je de beste kleding uit en wil je ook in stijl aan komen rijden bij het gala. Wat zijn nou belangrijke punten bij het huren van een gala auto? Dat wordt hier uitgelegd!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Stijl van de auto voor je gala

Wanneer je van plan bent om een gala auto te huren, is het belangrijk om van tevoren goed de stijl te definiëren waar je voor wilt gaan. Als je een moderne outfit voor de gelegenheid hebt, is het niet aan te raden om dat te combineren met een oldtimer. Let dus op de complete uitstraling die je wilt hebben en zoek daar je gala auto op uit. Zo arriveer je in perfecte harmonie met je auto op het evenement. Verschillende stijlen zijn: modern, sportief, limousine en oldtimer.

2. Budget voor een gala auto

Je maakt natuurlijk helemaal de blits wanneer je arriveert in een chique limousine of een flitsende sportwagen. Helaas is er niet altijd onbeperkt budget beschikbaar. Het is verstandig om je budget goed in te schatten en daarin ook te kijken naar overige kosten die komen kijken bij het huren van een auto. Misschien moet je de auto wel weer met volle tank afleveren. Het kan ook dat je van plan bent om een limousine met chauffeur te huren voor jou en je vrienden. Het is heerlijk om met je vrienden of vriendinnen rondgereden te worden, maar dit moet ook in het budget passen.

3. Verzekering

Naast een stijlvolle auto voor een goede prijs, is het ook van belang dat je goed verzekerd bent tegen schade of mankementen aan de auto. Het is natuurlijk mogelijk dat er een krasje op de auto komt, of dat de motor het begeeft. Bij het huren van een gala auto (vaak niet de goedkoopste auto’s) is het belangrijk om goed te kijken naar een mogelijke verzekering en de garantie die daar geboden wordt. Het is ook aan te raden om even bij je aansprakelijkheidsverzekeraar aan te kloppen en te informeren tot in hoeverre jij verzekerd bent wanneer er schade ontstaat.

4. Gezelschap

Bedenk goed welke vrienden/vriendinnen je mee gaat nemen in je gehuurde auto. Je zult vast vrienden hebben die wat wilder zijn dan anderen. Misschien hebben sommige ook wel zin om een stukje te rijden in die flitsende auto die je meegenomen hebt. Wees duidelijk over wat er wel en niet in jou gehuurde auto gebeurd, zodat je ook aan de binnenkant van je auto geen beschadigingen of vlekken krijgt waar weer extra kosten aan verbonden zitten.

4. Gala auto huren met chauffeur

Het is natuurlijk helemaal chique wanneer jij en je vrienden bij het gala aankomen in een grote limousine met chauffeur. Het huren van een gala auto met chauffeur is ook super handig wanneer je van plan bent om nog een drankje of twee te doen (wat op een gala meestal wel gebeurd). Dan hoef je op het eind alleen nog in te stappen en jezelf naar huis laten rijden. Nog een voordeel is dat je zelf niet eens de auto hoeft in te leveren, want die wordt ook al voor je teruggebracht.  

Begin ruim voor je evenement met het kijken naar een geschikte gala auto en houdt goed rekening met de verschillende factoren zoals het budget, de verzekering en je gezelschap. Zo rijd je zorgeloos en in stijl rond in je eigen gala auto.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *