Kleding huren? Dit zijn de voordelen!

Bijna iedereen is zich wel bewust van de alsmaar groeiende afvalberg. Een groot deel daarvan bestaat ook uit kleding. Toch blijven we bijna elk seizoen nieuwe kleding kopen en gooien we nog veel goede kleding weg. Hier is een oplossing voor gevonden: kleding huren. Wat zijn nu de voordelen hiervan? Dat wordt hier uitgelegd!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Kleding huren is duurzaam

Het huren van kleding is een stuk duurzamer dan kopen. Bij sommige bedrijven kun je voor een bepaalde tijd kleding huren. Op het moment dat je normaal een kledingstuk weg zou gooien, lever je het nu in bij de winkel en kan iemand anders er weer gebruik van maken. Zo blijft een kledingstuk langer in omloop en wordt het minder snel weggegooid. Ook zijn bedrijven die kleding verhuren vaak goed in het repareren van kapotte kledingstukken. Daardoor blijven bepaalde kledingstukken ook langer in omloop.

Gehuurde kleding gaat langer mee

Nog een voordeel van gehuurde kleding ten opzichte van gekochte kleding: het gaat een stuk langer mee. De verhuurders van kleding verdienen juist het meeste geld aan kleding die langer meegaat. Omdat de kleding langer meegaat kan de winkel het ook vaker verhuren, waardoor ze weer meer geld verdienen. Dit is in tegenstelling tot de ‘fast fashion-ketens’ die zich alleen bezig houden met het aantal verkopen. Voor hen maakt het niks uit hoe lang een kledingstuk meegaat.

Designerkleding wordt betaalbaar

Als je het over het huren van kleding hebt, wordt er vaak al snel gedacht aan tweedehands en merkloos. Niets is minder waar. In de Verenigde Staten heeft ‘Rent the Runway’, de grootste online kledingverhuurder met zo’n 10 miljoen gebruikers, ook dure designer-items beschikbaar. Zo kan een kledingstuk van 1000 euro ineens een stuk betaalbaarder zijn. Je kunt dan ook vaker afwisselen waardoor je er elk seizoen fris bijloopt. Het lijkt op die manier een beetje op het huren van een auto, waardoor een groter publiek toch kan genieten van bepaalde luxe.

Je hebt een oneindige kledingkast

Ook in Nederland zijn er al meerdere websites die kleding verhuren. Eén daarvan is Lena. De winkel is gevestigd in Amsterdam en levert de kleding door heel Nederland. Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment, wat je zou kunnen zien als een verlenging van je eigen kledingkast. Zo heb je voor weinig geld altijd de hipste outfits. Het is ook een uitstekende kans om voor een formele gelegenheid een chique outfit te dragen voor een fractie van de verkoopprijs.

Sommige websites werken met een abonnement, waarbij je dan meerdere kledingstukken kunt lenen. Bij andere betaal je slechts per stuk en soms kan je de items achteraf ook nog kopen. Handig als je echt jou perfecte kledingstuk hebt gevonden. Je vindt dus altijd wel iets wat bij je past.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *