Een auto huren voor een dag, week of maand

Niet iedereen is in het bezit van een auto. Er zijn activiteiten waar een auto noodzakelijk is, gelukkig zijn hier oplossingen voor! Er zijn namelijk voldoende verhuurmaatschappijen die auto verhuren voor een dag, week of maand. Het is belangrijk om de regels en prijzen van deze maatschappijen goed met elkaar te vergelijken.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Auto huren voor een dag

Een auto huren voor een dag is een goede oplossing wanneer je bijvoorbeeld met vrienden een dagje weg wilt. Denk bijvoorbeeld aan een natuurgebied dat moeilijk tot niet met het openbaar vervoer te bereiken is. Maar ook een pretpark of een dagje naar het strand zijn ook activiteiten waar een auto voor een dag huren een oplossing¬† biedt. Een auto huren voor een dag heeft echter wel een nadeel in vergelijking met het huren van een auto voor een week of maand. Je weet het denk ik zelf al, namelijk de prijs. De prijs voor een driedeurs auto met vier zitplaatsen kost al gauw ‚ā¨40,- per dag. Er zijn genoeg aanbieders in Nederland, wie weet vind jij op het juiste moment een kortingsactie. Wees wel alert bij het aanvragen van een auto voor een dag. Het kan namelijk zijn dat de prijs is weergeven per dag, maar dat de minimale termijn van afname zeven dagen is. Een deal die te goed klinkt om waar te zijn is waarschijnlijk ook te goed om waar te zijn. Goed opletten dus!

Auto huren voor een week

Een auto huren voor een week is zeer geschikt voor een vakantieperiode. Niet iedereen is in het bezit van auto. Een reden kan zijn dat het werk wordt bereikt met het openbaar vervoer of de fiets. Het huren van een auto voor een week is voor deze mensen een ideale oplossing wanneer zij met de auto op vakantie willen. Nog een voordeel van het huren van een auto voor een week is dat de prijs per dag lager is dan het huren van een auto voor een dag. Geen rare bijkomstigheid, je huurt de auto namelijk voor een langere periode. Belangrijk om op te letten is de ruimte van de auto. Wanneer jij veel spullen meeneemt op vakantie is het belangrijk om voldoende bagageruimte te hebben. Daar huur je de auto immers voor. Neem het contract met desbetreffend verhuurmaatschappij goed door, let op een maximaal aantal kilometers en/of andere afspraken.

Auto huren voor een maand

Een auto huren voor een maand wordt ook wel private minilease genoemd. Een auto huren voor een maand wordt voornamelijk gedaan om een auto te testen of in te zetten voor vervangend vervoer. Huren voor een maand kost ongeveer ‚ā¨350,- per maand, inclusief verzekering en BTW. Dit komt uit op iets meer dan ‚ā¨10,- per dag. Per dag is het huren van een auto voor een maand dus goedkoper dan het huren van een auto voor een dag of week. Maar het is voor particulieren gebruikelijker om een auto te huren voor een dag of week.

Na het lezen van dit artikel weet jij meer over het huren van een auto voor een dag, week of maand. Heb jij al ervaring met het huren van een auto voor een van deze drie perioden? Laat het me weten!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *