3 tips om per direct een geschikte huurwoning te vinden

De woningmarkt is een markt die constant in beweging is. Wil je een woning huren dan kun je het spoor al snel bijster raken. In eerste instantie lijkt het aanbod misschien eindeloos. Maar hoe vind je nou precies de woning die bij je past en het liefst zo snel mogelijk? Natuurlijk heb je zo je wensen aan aantal kamers, ligging en type woning; maar waar moet je op letten? Met deze tips wordt je zoektocht een stuk eenvoudiger.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Hou alle aanbieders in de gaten

Waar moet je op letten bij huurwoningen? Over het algemeen is het niet verstandig om te wedden op één paard. Wanneer je snel een geschikte huurwoning wilt vinden, is het slim om zoveel mogelijk aanbieders van woningen in de gaten te houden. Je kunt je inschrijven bij verschillende verhuurbureaus, de makelaars in je regio in de gaten houden en op verhuurwebsites kijken. Zelfs het ouderwetse briefje in de supermarkt kan soms je redding zijn. Hoe meer lijntjes je uitgooit, hoe groter de kans dat je snel beet hebt en geschikte huurwoning vindt.

2. Gooi je netwerk in de strijd

Iedereen heeft een netwerk. Denk maar aan je collega’s, je schoolvrienden, sportmaatjes en de mensen in het hondenpark. Laat iedereen weten dat je op zoek bent naar een huurwoning en vertel kort wat je wensen zijn. Hoe meer mensen van je zoektocht weten, hoe groter de kans dat iemand het je vertelt als ze weten dat er ergens iets vrij gaat komen. Dat is voor jou het moment om toe te slaan. Nog voor het bordje ‘te huur’ op het raam zit.

3. Stel je eisen bij

Soms is het makkelijker om met wat ruimere eisen je zoektocht te beginnen. Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk in het huis van je dromen zitten, maar soms gaan snelheid en perfectie niet samen. In dat geval is het misschien slim om met iets minder dan je droomhuis genoegen te nemen. Een tuin die wat kleiner is, een woning die net wat verder van het centrum ligt of een huis dat iets meer werk heeft voor je hem kunt betrekken. Je zult al snel merken dat het hebben van een woning die bijna perfect is ook ontzettend fijn is.

Het kan soms best even duren voor je een huis vindt dat echt bij je past. Hou vooral moed tijdens je zoektocht, ook voor jou is er ergens een woning beschikbaar. Niet genoeg aan deze tips? In het artikel huurhuis gezocht: vijf tips voor een succesvolle zoektocht lees je wat nog meer kan werken als je liever vandaag dan morgen je nieuwe stek betrekt.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

1 Comment

  1. Erik schreef:

    Het bijstellen van mijn eisen heeft goed gewerkt toen ik snel een huurwoning moest vinden. Ik deel nu samen met een goede vriend een woning. Het systeem van “room mates” is in bijvoorbeeld Londen en andere duurdere steden heel gebruikelijk. Wij zijn erg op elkaar afgestemd. Dit kan dus wel eens een oplossing voor de lange termijn zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *