3 tips voor het huren van licht en geluid

Het is weer tijd voor een feest! Ditmaal wil je licht en geluid huren om het feest compleet te maken. Speciaal voor party verhuur ga ik in dit artikel 3 tips geven waarmee jij jouw keuze makkelijker kan maken. Het is namelijk belangrijk om rekening te houden met een aan dingen. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte, stroomvoorziening en het type apparatuur voor het juiste feest.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Geschikte ruimte voor Licht en Geluid

Bij het huren van licht en geluid is het belangrijk dat de ruimte geschikt is voor de apparatuur. Lichtinstallaties dienen goed te worden ge√Įnstalleerd zodat deze niet in de weg staan voor de feestgangers. Wanner lichtinstallaties opgehangen moeten worden, moet dit wel mogelijk zijn. Het plaatsen van een lichtbrug biedt een goede oplossing voor het ophangen van lichteffecten. Maar ook deze dient voldoende ruimte te hebben. De lichtbrug is bovendien uit te schuiven tot maar liefst 4 meter hoog!

Professioneel geluidsapparatuur komt niet tot zijn recht in een te kleine ruimte. Dus hoe goed ons geluidsapparatuur ook is, de ruimte moet er wel naar klinken! Mocht je hier vragen over hebben, vraag het ons!

2. Voldoende stroomvoorzieningen voor Licht en Geluid

Wanneer jij thuis of op locatie een feest of ander evenement organiseert is het verstandig om voldoende stroomvoorziening te hebben. Het kan namelijk voorkomen dat er te veel apparatuur is aangesloten op de stroomgroep. Op het moment dat de aangesloten licht- en geluidsapparatuur te veel stroom vraagt in combinatie met andere elektronica is het verstandig om de apparatuur van het stroom te halen dat niet gebruikt gaan worden tijdens het evenement. Het is bij een groot evenement aan te raden om gebruik te maken van een stroomgenerator.

3. Het type feest voor Licht en Geluid

Niet al het licht en geluid is geschikt voor ieder evenement. De D&B Q7 geluidsystemen zijn namelijk voor 250 tot 700 personen bedoeld. Het organiseren van een verjaardagsfeest voor maximaal 100 personen verlangt niet een dergelijk geluidsysteem. Dan is het namelijk verstandig om een kleiner systeem te huren. Het huren van lichtinstallaties geeft het feest áltijd een extra dimensie. Maar wanneer het feest overdag en buiten worden gehouden is het een minder verstandige keuze. Indoor feesten of feesten die in de nacht worden gegeven verlangen wél goede lichtinstallaties.

 

Na het lezen van dit artikel weet jij meer over licht en geluid verhuur. Heb jij nog vragen wat betreft het huren van licht- en geluidsinstallaties? Laat het mij weten!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

1 Comment

  1. Fraikin schreef:

    Handig overzicht. Ready voor een feestje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *