4 tips voor goedkoop professioneel gereedschap

Goedkoop professioneel gereedschap, wie wilt het nou niet? Ondanks de goede kwaliteit is het niet altijd realistisch voor iemand om het aan te schaffen. Er zijn tegenwoordig steeds meer webshops die het gereedschap aanbieden. De traditionele bouwmarkten zijn vaak wat betrouwbaarder, zij houden namelijk niet van negatieve publiciteit. Maar heb je wel eens gedacht aan het huren of lenen van professioneel gereedschap? Tweedehands professioneel gereedschap mag bovendien ook niet over het hoofd gezien worden!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Online aanbieders van goedkoop professioneel gereedschap

Sinds het ontstaan van het internet zijn de webshops nog altijd groeiende. Zo ook in de gereedschap-branche. Professioneel gereedschap is overal op het internet te verkrijgen. Zo zijn er webshops zonder fysieke winkel. Het voordeel hiervan is dat de prijzen verlaagd kunnen worden, vanwege de verlaagde operationele kosten. Zeer handig voor iemand die bekend is met alle merken en producten van deze merken. Het nadeel voor de onervaren gebruiker is dat het professionele gereedschap pas getest kan worden bij ontvangst. Het komt helaas wel eens voor dat een online aanbieder niet legitiem is, waarbij de consument slachtoffer is geworden van oplichting. Check daarom altijd de aanbieder door middel van recensies, forums of activiteiten op social media. Een webshop is verplicht om een locatie op te geven waar het bedrijf staat ingeschreven.

2. Traditionele bouwmarkten en goedkoop professioneel gereedschap

De traditionele bouwmarkten verkopen hun goedkope professionele gereedschap uiteraard ook online, maar ook in fysieke winkels. Mocht de consument bekend zijn met het product en weinig tijd hebben, dan kan het eenvoudig online besteld worden. Vaak zelfs de dag erna thuisbezorgd. Het voordeel van de traditionele bouwmarkten is dat zij betrouwbaar zijn. Slechte publiciteit wordt te allen tijde vermeden. Het grootste voordeel van de fysieke winkels is dat je het product kunt zien en zelfs kan aanraken. Overzichtelijk is te zien welke verschillende typen en merken aanwezig zijn. Online is dit vaak wat lastiger omdat er gefilterd wordt tussen merken of typen. Let bij het benaderen van traditionele bouwmarkten op aanbiedingen. Vaak concurreren zij met elkaar om de consument voor zich te winnen.

3. Huren of lenen van goedkoop professioneel gereedschap

Maar heb je er ook wel eens aan gedacht om goedkoop professioneel gereedschap te huren of te lenen? Karwei, Praxis, Gamma en meer andere partijen verhuren hun gereedschappen namelijk ook. Heel handig voor éénmalig gebruik. Gereedschap wordt meestal maar een aantal keer per jaar gebruikt, dus mocht je overwegen te huren, dan is dit zeker een aanrader. Vraag bovendien binnen jouw netwerk of iemand zijn of haar professionele gereedschap aan kan bieden. De kans is groot dat dit slaagt.

4. Tweedehands goedkoop professioneel gereedschap

Uiteraard is er ook nog de vierde optie. Het aanschaffen van tweedehands goedkoop professioneel gereedschap. Er zijn genoeg mensen die nieuw gereedschap kopen of het gereedschap niet meer gebruiken en dit te koop aanbieden. Denk aan plekken als marktplaats.nl, EBay en fysieke tweedehands winkels. Dit professioneel gereedschap is niet gloednieuw meer en zal dus beschadigingen kunnen bevatten, maar dit is dan ook verwerkt in de prijs. Het nadeel bij het aanschaffen van tweedehands gereedschap via een online kanaal is dat de aanbieder een oplichter kan zijn. De foto kan zijn bewerkt of niet echt zijn. Het gereedschap kan in een slechtere staat zijn dan vooraf werd gehoopt. Waak hier goed voor!

Samenvattend

Na het lezen van dit artikel ben je wat meer op de hoogte over het huren van goedkoop professioneel gereedschap. Ik zet de 4 tips nogmaals op een rijtje:

  • Er zijn veel online aanbieders van goedkoop professioneel gereedschap, let wel op de validiteit. Dit kan je controleren door bijvoorbeeld recensies of forums.
  • Traditionele bouwmarkten bieden een ruim assortiment aan. Deze zijn betrouwbaar en hebben vaak aanbod voor alle behoeften. Check bij deze aanbieders voor lopende aanbiedingen.
  • Huren of lenen van goedkoop professioneel gereedschap is ook een optie. Huren is vaak wat prijziger, maar handig als het eenmalig is. Benader jouw netwerk om na te gaan of je iemands gereedschap kan lenen.

Professioneel gereedschap zal altijd tweedehands aangeboden worden. Let hier echter wel op de betrouwbaarheid van de aanbieder. Een foto kan zijn bewerkt of niet echt zijn waardoor het product uiteindelijk in een slechtere staat blijkt te zijn dan verwacht.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *