Waarom gereedschap delen het nieuwe hebben is

Een boor, hogedrukspuit en decoupeerzaag; allemaal gereedschappen die behoorlijk prijzig zijn en je waarschijnlijk maar eens per jaar gebruikt. Het kopen van deze gereedschappen is een investering die zich niet altijd snel terugbetaald. Wanneer je een boor hebt gekocht van 125 euro en deze vervolgens maar drie keer gebruikt, betekent dit dat het je ongeveer 42 euro kost per keer. Dat moet toch anders kunnen? Dat klopt!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Delen is het nieuwe hebben

Waarom alles willen hebben als je ook kan delen? Er zijn tegenwoordig een aantal platformen en websites waar men spullen aanbiedt die gedeeld en uitgewisseld worden. Gereedschappen worden hier in grote maten aangeboden. Heb jij een boor? Dan kan jij deze te leen aanbieden. Vervolgens kunnen mensen in jouw omgeving contact met je zoeken om de boor te lenen. Op dezelfde manier kan jij in jouw buurt op zoek naar wie er een hogedrukspuit heeft als jij die nodig hebt. Het lenen is gratis, er kan eventueel een borgsom gevraagd worden.

Bij Peerby spullen lenen

Peerby is in Nederland het grootste platform wat betreft het lenen van spullen. Peerby werkt op basis van vraag. Als jij je hebt ingeschreven en iets nodig hebt. Plaats je dit als een bericht. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Ik heb een boor nodig. Voor het in elkaar zetten van mijn nieuwe kast heb ik een boor nodig. Is er iemand die voor mij een boor te leen heeft op woensdag 11 oktober aanstaande?’. Op dit moment krijgen alle mensen die aangesloten zijn bij Peerby bij jou in de buurt een e-mail. Via die e-mail zien zij dat je een boor nodig hebt en kunnen zij die van hun aan jou aanbieden.

Het werkt via twee kanten

Anderzijds ontvang jij mail van mensen uit jouw buurt die aangesloten zijn bij Peerby. Misschien heeft iemand drie straten verderop een hogedrukspuit nodig en plaatst hij daarover een bericht. Mocht je in het bezit zijn van een hogedrukspuit, dan kan je deze uitlenen. Het is toegestaan om een borgsom te vragen. De dienst zelf is overigens geheel gratis. Voor de verdere gebruiksvoorwaarden en regels kan je terecht op de website van Peerby.

De nadelen van het platform

Helaas zitten er wel een aantal nadelen aan vast. Zeker als het gaat om het lenen van andere zaken dan gereedschap. Veel mensen hebben wel gereedschap in huis maar geen statafels, partytenten en andere dergelijke producten. Je komt vaak van een koude kermis thuis als je deze producten makkelijk denkt te kunnen lenen bij Peerby. Voor dat soort producten raad ik dan ook aan om conventioneel te huren bij een partytentverhuurbedrijf die dat aanbieden.

Er zijn nog een aantal kleine websites en platformen waar spullen worden aangeboden om te lenen. Peerby is wel veruit de grootste en meest geschikte. De verwachting is dat dit soort initiatieven de komende tijd gaan groeien en toenemen. Het is simpelweg ook niet praktisch om alles altijd maar te kopen. Waarom veel geld uitgeven aan iets wat je niet vaak gebruikt als je het ook kan lenen?

Probeer jij Peerby binnenkort uit of gebruik je het al? Dan ben ik erg benieuwd naar jouw ervaringen! Laat het me weten via de reacties. Vind jij dit een leuk en boeiend artikel? Vergeet het dan niet te delen via de onderstaande social media buttons.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *