Een boot huren? Dit zijn de mogelijkheden

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Op een heerlijke (na)zomerdag is niets leuker dan een dagje vertoeven op het water, bijvoorbeeld als bedrijfsuitje. Door een eigen bootje te huren heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Heb je nooit een boot gehurud en wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn? Wij vertellen het je!

Welke soorten boten kun je huren?

Eigenlijk kun je alle soorten boten die je kunt verzinnen wel huren. Of dit nu een simpele sloep of een luxe jacht is. Ook kun je een kano, zeilboot of motorboot huren. Wat een goede optie voor jou is, ligt aan het doel. Als je gewoon een dagje wilt rondvaren zonder haast is een sloep fijn. Wil je echter overnachten op de boot? Dan heb je een jacht of groot zeilschip nodig, tenzij je er geen problemen mee hebt om onder de sterrenhemel te slapen.

Hoe lang kun je een boot huren?

Ook hierbij heb je eigenlijk onbeperkte mogelijkheden. Als je een sloep huurt in de stad is dit vaak wel maar voor één dag, maar vooral jachten en zeilboten zijn vaak voor meerdere dagen te huur. Je kunt dus een weekendje weg, maar ook de volledige zomervakantie een vaarvakantie houden. 

Kan ik een boot huren zonder vaarbewijs?

Veel mensen denken dat je altijd een vaarbewijs nodig hebt om te varen met een boot. Gelukkig is dat helemaal niet waar en zijn er veel recreatieboten die je ook zonder vaarbewijs kunt huren. De eisen voor een boot waar je zonder bewijs mee mag varen zijn dat ze minder dan 15 meter lang zijn en minder dan 20 km/u gaan. Je kunt dus niet echt gaan racen of grote afstanden afleggen, maar op een mooie zomerdag is dat natuurlijk ook helemaal niet nodig. Bij sommige verhuurbedrijven krijg je nog wel een korte cursus, zodat je wel precies weet hoe de boot werkt. Zo weten ook zij zeker dat een boot onbeschadigd weer terugkomt. 

Waar kan ik een boot huren?

Eigenlijk kun je overal waar water is, wel ergens een boot huren. Er zijn ook steeds meer particulieren die hun eigen boot verhuren, vergelijkbaar met de huizenverhuursite Airbnb. Als je liever van een bedrijf huurt kan dat natuurlijk ook nog steeds. De beste manier om een verhuurbedrijf te vinden is door simpelweg op Google te zoeken naar ‘bootverhuur + plaats waar je heen gaat’. Omdat er weinig bootverhuurketens zijn is het lastig om op een plek de boot te huren en op een andere plek deze weer in te leveren, dus je moet eigenlijk altijd een rondje varen.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

2 Comments

  1. Ivan schreef:

    Graag maak ik reclame voor de bootvakantie. Sinds wij de boot ontdekt hebben, hoeven we Nederland niet meer uit. Ik heb er zelfs mijn vaarbewijs voor gehaald, want wij willen wel een boot waar je een week of drie het water op kunt. Het is zo heerlijk. Je kunt elke dag ergens anders naartoe en je neemt je verblijf mee. Je kunt ook altijd uit zwemmen. Heerlijk.

  2. Marie schreef:

    Goed om te weten dat het ook mogelijk is om een boot te huren zonder vaarbewijs. Ik zou ook graag een weekendje met mijn familie willen gaan varen in de zomer. De opties zal ik gaan onderzoeken. Ik kijk er al wel naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *