3 belangrijke zaken als je met een gehuurde camper naar het buitenland reist

Wanneer je voor de eerste keer met een camper op vakantie gaat of met een gehuurde camper door het buitenland reist, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Naast verzekeringen is het ook van belang om je route duidelijk in kaart te hebben. Meer informatie volgt in onderstaand artikel!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Bestemming(en)

Als je (voor het eerst) een camper huurt, is het belangrijk om je buitenlandse reis grotendeels gepland te hebben. Zo weet je naar welke gebieden je zal afreizen en welk soort camper hierbij past. Ga je bijvoorbeeld naar Noorwegen de bergen in? Of maak je een rondreis door Andalusië? Voor beide voorbeelden is een andere camper geschikt; een rondrit door Noorwegen vraagt bijvoorbeeld een veel krachtigere motor dan een rustige reis. Ook voor iemand die nog niet eerder met een camper gereden heeft is comfort (zeker op moeilijker begaanbare wegen), een vereiste!

2. Verzekering

Helaas kan er tijdens een reis naar het buitenland, bijvoorbeeld in Canada, iets stukgaan aan de camper. Vaak maakt men vele kilometers en is de camper aardig beladen. Zorg dus dat je een verhuurbedrijf vindt waarbij (vaak met hoge uitzondering) eventuele reparatiekosten worden betaald of gedeeld door huurder en verhuurder. Een aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering horen hier uiteraard bij. Het lezen van diverse reviews op internet, kunnen je veel informatie geven voor het maken van de juiste keuze. Check voordat je vertrekt of er eventuele schade is aan de binnen- of buitenkant van de camper en leg het eventuele bewijs vast.

3. Wees voorbereid

Wanneer je met een gehuurde camper naar het buitenland reist, is het jouw taak om de camper weer in dezelfde staat af te leveren. Zorg bijvoorbeeld dat alle kasten goed afgesloten zijn en dat er geen losliggende spullen in de camper liggen. Het is ook noodzakelijk (vooral in het buitenland!) om een extra gasfles mee te nemen. Het klimaat in het buitenland kan sterk verschillen met dat in Nederland en ook de dag- en nachttemperatuur zijn anders. Als het s ‘avonds afkoelt is er verwarming nodig, waar je van tevoren mogelijk niet aan hebt gedacht. Tijdens een ultieme roadtrip, kan je bijvoorbeeld hoog in de bergen belanden, wat kan zorgen voor een koude nacht!

Kortom: plan je reis, informeer over eventuele verzekeringen en ga vooral voorbereid op reis. Ook een waterpas kan ervoor zorgen dat de gehuurde camper in originele staat wordt afgeleverd bij de verhuurder. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor een betere afvoer van het water en positie van de camper. Geniet van je vrijheid en maak er een prachtige reis van!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *