Met de camper naar Canada; 4 tips

Met de camper door Canada reizen. Dit is een droom voor veel mensen. Om die reden geef ik vier tips om jou op weg te helpen jouw droom te verwezenlijken! Een aantal dingen dien je écht op orde te hebben, daarnaast geef ik nog een paar tips over enkele van de vele honderden bezienswaardigheden van Canada. Voor overige tips over voertuigenverhuur verwijs ik je naar de categoriepagina van HurenEnzo.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Plan je route door Canada

Canada is met bijna 10 miljoen vierkante kilometer één van de grootste landen ter wereld. Je route plannen is daarom een verstandige keuze! Bovendien zijn er zoveel bezienswaardigheden dat plannen bijna verplicht is. Een enkeling reist jaren door Canada, maar wanneer je minder dan twee maanden door Canada wil reizen is een planning maken de beste optie. In Canada kun je uitstekend reizen met een camper, het land staat hier zelfs om bekend, en dus zijn er genoeg vastgestelde routes te vinden.

2. Deze bezienswaardigheden van Canada moet je gezien hebben

Er zijn een aantal bezienswaardigheden in Canada die je gezien móet hebben bij een rondreis. De natuur van Canada is werkelijk wonderbaarlijk, maar Canada heeft meer te bieden!

Tombstone Territorial Park

Tombstone Territorial Park ligt met haar fascinerende en ruige wildernis op ongeveer anderhalf uur rijden van het plaatsje Dawson City. Het park biedt verschillende wandelroutes. Er is een bezoekerscentrum waar routebeschrijvingen worden uitgedeeld. Het wordt ten strengste aangeraden om op de paden te blijven en niet de wildernis in te trekken! Dit landschap is gevuld met de ruigste bergtoppen, wilde dieren en permafrost landvormen. Het ultieme park voor avontuurlijke wandelroutes.

Yukon

Yukon is een afgelegen gebied in Canada en is de kleinste van de drie federale gebieden die Canada bezit. Tombstone Territorial Park is gelegen in Yukon dus deze zijn met elkaar te combineren. De reden om Yukon te bezoeken? Dit gedeelte van de wereld is één van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te bewonderen!

Capilano Suspension Bridge

De Capilano Suspension Bridge is een lange hangbrug die in 1889 al werd gebouwd. Deze brug is maar liefst 137 meter breed en steekt 70 meter boven de rivier de Capilano uit. Ben je in de buurt van Vancouver? Deze brug ligt op slechts enkele minuten afstand van het centrum van Vancouver!

Notre Dame Basilica

De Notre Dame Basilica is gelegen in Montreal en wordt gezien als √©√©n van de mooiste kerken in heel Canada. In 1891 is de bouw voltooid en sinds 1989 wordt de kerk als ‚ÄėNational Historic Site‚Äô beschouwd. De kerk is in neogotische stijl ontworpen en is de moederkerk van Montreal. Het interieur is werkelijk prachtig en is een aanrader om te zien tijdens een rondreis door Canada.

3. Controleer de huurmaatschappij op validiteit

Een camper huren voor Canada is fantastisch om te doen en een ‚Äėonce in a lifetime experience‚Äô. Wat is er op dat moment erger dan een camper die stuk gaat of niet voldoet aan de eisen? Voordat je vertrekt naar Canada wil je de zaken rondom het huren van een camper geregeld hebben. Het is daarom van groot belang om een betrouwbare partner te zoeken. Neem hier goed de tijd voor en overweeg meerdere aanbieders. Dit is op een vrij gemakkelijke manier te doen.

  • Zoek op het internet naar recensies van huurmaatschappijen.
  • Benader mensen die ervaring hebben met het huren van een camper in Canada.
  • Raadpleeg reisbureaus en vraag of zij jou kunnen helpen.
  • Als een prijs te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo! Goedkoop is in dit geval daadwerkelijk duurkoop.

4. Ga voorbereid op reis door Canada

Voor zo‚Äôn lange en fantastische reis door Canada wordt het, en ook door mij, ten strengste aangeraden om voorbereid op reis te gaan. Maar wat bedoel ik met voorbereid? Hiermee bedoel ik dat je, hoe vervelend het ook is, toch wel moet uitgaan van het ergste. Stel dat je een lekke band krijgt, wat altijd kan gebeuren, en het een halve dag duurt voordat er hulp is. Wat doe je dan? Canada is namelijk een afgelegen land als je het vergelijkt met Nederland. Neem daarom √°ltijd voldoende water en voedsel mee als je gaat rijden. Verlaat nooit de camper om hulp te halen. Met name in de avonden kan het flink afkoelen. Bovendien leven er dieren in de wildernis van Canada die je ‚Äės nachts liever niet alleen tegenkomt. Wees dus altijd voorbereid, met name als je op pad gaat naar de volgende bestemming!

Een andere manier om voorbereid te zijn voor calamiteiten is het laten weten aan familie of vrienden welke route gepland staat. Wanneer er niets meer wordt vernomen of er klopt iets niet, dan weten zij precies waar ze aan toe zijn en kan de lokale autoriteit gericht zoeken om te kijken of alles goed is. Dit is uiteraard niet noodzakelijk, maar kan geruststellend zijn voor familie of vrienden in Nederland.

Samenvattend

Om dit artikel kort samen te vatten zijn de volgende bulletins te benoemen:

  • Plan je route om niet voor verassingen te komen.
  • Canada biedt meer dan alleen natuurlijke bezienswaardigheden.
  • Controleer altijd of de huurmaatschappij betrouwbaar is. Neem hier de tijd voor!
  • Wees altijd voorbereid op het ergste. Hiermee voorkom je veel problemen.

Na het lezen van dit artikel heb je een aantal tips gelezen over reizen door Canada. Mocht je zelf nog meer tips hebben of wil jij graag je ervaringen delen? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina! Neem ook eens een kijkje bij de andere onderwerpen van HurenEnzo!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *