Feest organiseren? Denk aan de volgende 4 punten

Ben je van plan om binnenkort een feest te organiseren? Dan komen daar een aantal zaken bij kijken! Zo moet je een duidelijk en haalbaar budget opstellen waarvan je het hele feest kan bekostigen. Waar allemaal aan gedacht moet worden, lees je in het artikel.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Gastenlijst & datum

Wanneer je een feest organiseert moet je goed nadenken over hoeveel gasten je uitnodigt, wie dit zullen zijn en wanneer het feest gaat plaatsvinden. De gastenlijst is een belangrijk onderdeel van het feest omdat je hierop je inkopen baseert en de invulling van de avond hierop aanpast. Nodig je bijvoorbeeld ook graag de kinderen van je vrienden uit, dan moet je hier rekening mee houden qua tijdsbestek en muziekkeuze. Wanneer het een feest betreft voor enkel volwassenen, dan kan het feest er al heel anders uit gaan zien en kan er bijvoorbeeld heerlijke Pravda vodka op tafel worden gezet.

De datum is bepalend voor het aantal gasten; plan je het feest midden in de zomer, dan heb je bijvoorbeeld kans dat enkele genodigden op vakantie zijn. De datum is erg belangrijk om zoveel mogelijk gasten te ontvangen en om voorbereidingen te treffen voor diverse weersomstandigheden. Bij een feest in de herfst is een partytent, eventueel met heaters, zeer gewenst wanneer het feest buiten plaatsvindt. Een partytent kun je huren en ook heaters, eventuele verlichting en partytafels zijn te huren voor een eenmalig feest.

2. Locatie & parkeergelegenheid

De locatie is natuurlijk ook erg belangrijk. Indien je het feest in eigen huis viert, is het belangrijk om de buren tijdig op de hoogte te stellen van het feest om conflicten te voorkomen. Daarnaast is het fijn voor de buren om zich hier ook op voor te bereiden en eventuele maatregelen te treffen. De parkeergelegenheid rondom je eigen huis zal vaak schaars zijn; belangrijk om op de uitnodiging te vermelden dus! Een feest kan uiteraard ook op locatie plaatsvinden, hierbij is het verstandig om te letten op de parkeergelegenheid en bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Een feestlocatie afhuren kun je zo duur maken als je zelf wilt. Kijk goed naar je budget en naar diverse feestlocaties in de buurt. Vaak kun je bij het afhuren van een locatie ook gelijk een eet en drink tarief opstellen en regelen.

3. Eten & drinken

Bij een feest hoort natuurlijk een lekker hapje en een drankje. Afhankelijk van de samenstelling van de gasten, het soort feest en je budget, kun je gaan inkopen. Een feest dat eind van de middag al begint, moet genoeg eten bieden voor de gasten. Je kunt hierbij denken aan het inschakelen van een cateringbedrijf of het geven van een barbecue bijvoorbeeld. Een cateringbedrijf huur je in om enkel eten te verzorgen, maar ook met de mogelijkheid dat er personeel aanwezig is dat eten uitdeelt. Qua drank kan er gedacht worden aan fris, wijn, bier en eventuele sterke dranken. Een feestje in de zomer kan natuurlijk haast niet zonder een lekkere cocktail of gekoeld water met fruit erin. Om je drank gekoeld te houden kun je een bierkoeler huren of een reguliere koelkast als extra koelingsmogelijkheid.

4. Decoratie & entertainment

Om het feest op te leuken is decoratie benodigd. Een feest wordt vaak voor een speciale gelegenheid georganiseerd, zoals: 50 jaar, geslaagd, getrouwd, housewarming en dergelijke. De decoratie pas je aan op het feest! Zorg dat het er gezellig uitziet en men gelijk in een feeststemming komt als zij binnenstappen. Licht en geluid huren is een goede optie als je sporadisch een feest geeft en de apparatuur niet wilt aanschaffen. Wanneer je een redelijk budget hebt, kun je ook kijken naar eventuele entertainment mogelijkheden. Dit kan variëren van een dj, een photobooth tot een goochelaar.

Indien je dus geen vervend feestorganisator bent, is er genoeg te huren om jouw feest compleet te maken. Van partytent, feestverlichting, bierkoelers tot een heuse coctailbar: er is een hoop mogelijk! Alvast veel succes en plezier toegewenst met het organiseren van jouw feest.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *