Huurpand een make-over geven; houd rekening met deze 4 dingen

Als je je betrekking neemt in een bedrijfshuurpand, wil je er zoveel mogelijk een eigen uitstraling aan geven. Dit gebeurt al door er eigen meubelen in te zetten en wanddecoratie op te hangen, maar dat is niet altijd voldoende. Er zijn verschillende dingen om rekening mee te houden bij de keuze van een make-over. Dit artikel licht er enkele uit.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Bekijk goed wat wel en niet mag van de verhuurder

Een nieuwe vloer leggen, een nieuw toilet plaatsen of zelfs muren slopen? Niet alles is toegestaan in een huurpand. Zorg dat, voor er drastische aanpassingen gedaan worden, de regels van de verhuurder goed bekend zijn of dat er contact wordt opgenomen met hem of haar om te bespreken wat je graag wilt aanpakken in het huurpand. Het beste is om een heldere huurovereenkomst te hebben. Er staat vaak van tevoren vermeld hoe het huurpand weer moet worden opgeleverd. Als er een nieuwe vloer ingelegd wordt en deze er na een jaar weer moet worden gesloopt omdat het volgens de regels niet mocht, zou dat ontzettend zonde zijn! Een goed begin is het halve werk.

Als je een woning huurt, is het minstens zo belangrijk om een helder huurcontract te hebben. Je wilt later  niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

2. Maak goede afspraken over de waardevermeerdering

Bedenk goed dat alles wat je uitgeeft aan de make-over in je huurpand, niet in je eigen vermogen zit. Dit weten kan invloed hebben op de keuze van het soort make-over. Kies je voor het duurste, de beste kwaliteit? Of ga je voor goedkoper en kun je het na een aantal jaren afschrijven. Maak hierover goede afspraken met je verhuurder. Wellicht zijn zij in staat om, wanneer je kiest voor duurder (en vaak dus beter) materiaal, het over te nemen wanneer je besluit uit het pand te vertrekken.

3. Maak gebruik van een fotowand of fotobehang

Als je op zoek bent naar een snelle, gemakkelijke manier om de uitstraling van het bedrijf door te voeren, is een fotowand of fotobehang op kantoor dé oplossing. Je kunt zelf een afbeelding kiezen, het bedrijfslogo of juist iets wat het werk weerspiegelt, en binnen no-time ademt het bedrijfspand een nieuwe sfeer.

4. Maak gebruik van raambelettering

Als de regels eenmaal duidelijk zijn en een make-over in gang is gezet, is het natuurlijk leuk om aan de buitenwereld te laten weten waar jullie zitten en zelfs wat jullie doen. Door middel van raambelettering kun je op een unieke manier een boodschap overbrengen. Of je nu een heel eigen pand bezit, een kleine ruimte of een verdieping: overal zijn er wel ramen waar middels het bedrijfslogo, -slogan of zelfs -afbeelding gecommuniceerd kan worden naar mensen die langslopen of rijden.

Kortom, een make-over hoeft niet direct groots en ingrijpend te zijn. Door het toepassen van een aantal zaken kun je direct een andere uitstraling krijgen in het huurpand. Spreek tot de verbeelding en prikkel door middel van pakkende quotes!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *