Ik ga op kamers, welke verzekeringen heb ik nodig?

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Op kamers gaan is best een grote stap. Een beetje spannend misschien, maar vooral erg leuk. Nu ben je zelf de baas in huis. Dat heeft zo zijn voordelen: zelf bepalen hoe laat je naar bed gaat, wat je eet en waar je eet. Maar ook krijg je verantwoordelijkheden. Want nu moet je zelf overal op tijd komen en boodschappen doen. Vergeet ook niet een aantal verzekeringen af te sluiten. Wij vertellen je welke verzekeringen je nodig hebt als je op kamers gaat.

Zorg- en reisverzekering als je op kamers gaat

Je denkt misschien sneller voor de voor de hand liggende verzekeringen, zoals een brandverzekering. Echter heb je deze niet nodig. Wat je wel nodig hebt is een reis- en zorgverzekering. Deze is niet voor je kamer maar voor jezelf. Je kunt zelf een reisverzekering afsluiten, tenzij je mee bent verzekerd met je ouders. Dan blijf je tot je 27e onder die dekking vallen. Een zorgverzekering moet je eerder regelen, want dit is verplicht vanaf je 18e.

Opstalverzekering

Je moet je eigen kamer verzekeren en dat doe je met een opstalverzekering. Hiermee vergoed je schade aan het huis door bijvoorbeeld brand, storm of bliksem. Heel vaak heeft de verhuurder waar jij je kamer huurt dit al geregeld, maar het is wel verstandig om even na te vragen.

Als je op kamers gaat is een inboedelverzekering handig

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je kamer. Zoals je nieuwe bank en televisie. Het is niet verplicht om deze verzekering af te sluiten, maar wel handig. Stel dat er iets gebeurt, dan wil je wel vooraf je spullen gedekt hebben. Veel verzekeraars eisen wel dat je kamer op slot kan, om zo de kans op diefstal te verkleinen. Zoek dit dus van te voren even uit. En over je spullen gesproken: hoe ga je jouw kamer inrichten? Soms mag je niet verven of iets aan de muur hangen. Met deze 5 tips voor het inrichten van een kamer gaat jouw plekje er prachtig uitzien.

Aansprakelijkheidsverzekering voor als je op kamers gaat

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar het is wel vervelend als het gebeurt. En al helemaal als je per ongeluk schade maakt bij een ander. Sluit daarom een aansprakelijkheidsverzekering af. Dat kan zowel op schade van spullen zijn als letselschade. Als je ouders deze verzekering al hebben kun je tot je 27e meeverzekerd zijn. Als je ouders geen aansprakelijkheidsverzekering hebben, dan moet je hem zelf afsluiten. Deze verzekering kost slechts een paar euro per maand. De aansprakelijkheidsverzekering kun je los afsluiten of samen met je inboedelverzekering.

Naast verzekeringen zijn er nog meer dingen waar je aan moet denken als je op kamers gaat. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *