Verjaardagsfeest organiseren? Vergeet deze 6 dingen niet

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Ben jij binnenkort jarig en heb je dé perfecte feestlocatie afgehuurd? Je verjaardag vieren is leuk, maar als je niet goed voorbereid bent kan alles in het water vallen. Met deze checklist weet je zeker dat het helemaal goed komt en hoef je nergens over te stressen. Dit zijn de zes dingen die je niet moet vergeten!

Uitnodigingen versturen

Voor een goed feestje nodig je natuurlijk allerlei leuke mensen uit. Doe dit op tijd, maar ook weer niet te vroeg, want dan heb je kans dat mensen het vergeten. Een maand van tevoren is goed. Je kunt simpelweg een appje sturen, maar het is natuurlijk veel leuker om een zelfgemaakte uitnodiging te sturen. Want wie vindt het nou niet leuk om post te ontvangen? Je kunt dit online doen of gewoon kaarten voor een kinderfeestje kopen. Zet duidelijk de feestlocatie, het tijdstip en de datum in de uitnodiging.

Zorg voor leuke decoraties

Het hoeft niet, maar het is wel zo leuk: hang leuke decoratie op. Je kunt simpel vlaggetjes ophangen, of echt uitpakken door er een thema aan te hangen. Het is net waar je zin in hebt. Wat ook leuk en helemaal hip is: een muur mooi maken zodat je er leuke foto’s kunt nemen. Wat verkleedkleren en maskers erbij liggen is helemaal tof en zorgt voor veel hilariteit!

Maak lekkere hapjes

Van feesten en dansen zullen je gasten hongerig worden, dus zorg ervoor dat er genoeg eten is. Je hoeft echt niet uitgebreid te koken, een paar bakken chips en borrelnootjes is soms al genoeg. Als je echt wilt uitpakken kun je van tevoren wat dingen voorbereiden, zoals mini-pizza’s, bladerdeeghapjes, gevulde wraps en eventueel dingen die je kunt frituren. Op het moment dat mensen honger beginnen te krijgen hoef je dan alleen maar de oven of frituurpan aan te zetten. En vergeet niet aan eetvoorkeuren en allergieën te denken.

Vergeet de drank niet

Een goed feestje wordt vaak alleen maar gezelliger door lekkere drank te serveren. Standaard wijn, bier en fris zijn prima, maar het is ook leuk om een Do It Yourself-cocktailbar te maken. Zet een paar sterke dranken neer, zoals Absolut vodka en goede gin, een paar frisdranken en garneringen en je gasten kunnen zelf aan de slag met het maken van cocktails. Ook belangrijk: zorg ervoor dat er genoeg glazen zijn. Desnoods koop je een doos wegwerpglazen.

Maak een leuke afspeellijst

Muziek kan een leuk feestje maken of breken. Zorg voor goede boxjes en maak van tevoren een goedgevulde afspeellijst. Eventueel kun je in de app-groep van het feest de link sturen, zodat je gasten zelf ook liedjes kunnen toevoegen. Maar wees streng: er mogen alleen feestnummers in komen.

Licht de buren in

Een belangrijke tip om niet in de problemen te komen: laat je buren weten dat er een feestje gaat plaatsvinden. Je hoeft echt niet om toestemming te vragen, maar zorg ervoor dat je buren weten dat er feest is en hoe laat het afgelopen zal zijn. Dit zorgt voor een betere band met je buren en voorkom je dat er tijdens het feest zelf problemen ontstaan door een boze buur.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

2 Comments

  1. Natalie schreef:

    Vorige zomer heb ik gevraagd of ik de tuin van mijn broer voor een feest mocht gebruiken. Die heeft namelijk een buitenkeuken en een zonnetent. Voor de muziek lieten we de computer gewoon aan staan. Het kiezen van de muziek werd zo een feestactiviteit op zich.

  2. La Casserole schreef:

    wat ook handig kan zijn is het inhuren van een kleine catering. zo kun je lekker nog genieten van je feestje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *