5 tips voor het huren van een feestlocatie

De locatie is een belangrijk onderdeel van een feest. De locatie kan het feest maken of kraken. Er zijn een aantal onderdelen waar je aan moet denken voordat je een feestlocatie huurt. De locatie moet aansluiten bij het thema van het feest. Entertainment en catering hebben voorzieningen nodig. Tot slot zijn de veiligheid en parkeergelegenheden rondom het feest de factoren die niet over het hoofd gezien mogen worden!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Zorg dat de locatie en het feest een match zijn

Wat voor soort feest je ook geeft, de locatie is belangrijk. De locatie van het feest moet namelijk overeenkomen met het gevoel of het thema dat je wil overbrengen. Daarom wordt een huwelijk vaak gehouden in een kerk, het huwelijk wordt door veel mensen gezien als een heilige overeenkomst tussen twee mensen. Het feest na het huwelijk kan gegeven worden in de lokale kroeg, afhankelijk van hoeveel gasten je wilt uitnodigen. Wanneer je een bedrijfsfeest geeft verlangt dit een andere locatie dan een huwelijksfeest. Bedrijfsfeesten hebben vaak een industrieel thema en worden gehouden met een ander doel. Deze locaties zijn liever te groot dan te klein. Er moeten meerdere plekken binnen de locatie zijn waar de deelnemers kunnen socializen en relaxen. Het type locatie hangt dus heel erg af van het type feest. Denk hier goed over na.

2. Wat voor entertainment wil je inzetten op de feestlocatie?

Entertainment kan een belangrijk onderdeel zijn van jouw feest. De locatie speelt hier wederom een grote rol in. Een enkele zanger heeft niet veel ruimte nodig. Een band heeft aanzienlijk meer ruimte nodig. Niet alleen om hun act uit te voeren, maar ook de apparatuur. Het is daarom ook van belang om te zorgen dat er genoeg voorzieningen zijn. Denk bijvoorbeeld aan stroomaansluitingen, eventueel een backstageruimte en begeleiding. Houdt wel rekening met de prijs van het entertainment. Zo rekent Ali B voor een optreden van een half uur al ‚ā¨10.000,-.

3. Is de feestlocatie geschikt voor catering?

Het inzetten van een catering zorgt voor blije gezichten. Over het algemeen worden mensen vrolijk van eten, zeker tijdens een feest. Het in de watten leggen van jouw bezoekers kan goed door middel van een catering. Kies daarom voor niet alleen een paar borrelnootjes en/of een kaasblokje. Durf uit te pakken met bijvoorbeeld salades, wat vleesproducten zoals kippenpoten of pizzapunten. Met een goede catering weet je pas echt te scoren! Zorg dus dat er genoeg ruimte is voor de catering. Mocht er niet genoeg ruimte zijn, denk er dan over na om bijvoorbeeld bureaus neer te zetten. Versier deze bureaus vervolgens op een leuke manier, zodat dit aansluit bij het thema van jouw feest.

4. De veiligheid van een feestlocatie

Zoals velen zeggen, safety first! Het is voor jouw feestlocatie van groot belang dat het veilig is. Niet alleen voor de gasten, maar ook voor jijzelf. Zorg daarom voordat je de locatie huurt een kritische inspectie uitvoert. Let op factoren als brandgevaar, nooduitgangen, kapotte vloeren en lekkages. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

5. Heeft de feestlocatie voldoende parkeergelegenheden?

Niets is zo vervelend als niet genoeg parkeergelegenheden voor jouw bezoekers. Mocht het zo zijn dat er niet genoeg parkeerplekken zijn in de directe omgeving, zorg dan dat je dit goed en op tijd communiceert naar jouw gasten. Met name aan het eind van het feest kan het voor irritaties zorgen. Mensen zijn moe en willen naar huis, het zou heel zonde zijn van als dit laatste onderdeel zorgt voor een slechte ervaring. Zeker als de rest van het feest een doorslaand succes was.

Samenvattend:

  • Zorg dat de locatie past bij het feest
  • Zorg dat er genoeg ruimte en mogelijkheden zijn voor het entertainment dat je wilt inzetten
  • Met een goede catering weet je pas echt te scoren, maar daar moet wel ruimte voor zijn
  • De feestlocatie dient veilig te zijn. Niet alleen voor de gasten maar ook voor jou
  • Zorg voor voldoende parkeergelegenheid. Mocht dit niet het geval zijn, informeer jouw gasten dan op tijd!

Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op moet letten bij het huren van een feestlocatie! Heb je zelf nog tips? Laat mij het weten!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *