Een boot huren voor Koningsdag in Amsterdam; waar moet je op letten?

Honderdduizenden mensen vieren ieder jaar Koningsdag in onze hoofdstad. Dit jaar op vrijdag 27 april 2018 is het weer zover. Heel Amsterdam is vergeven van oranje geklede mensen. Niet alleen op de straten, maar ook op het water. Het huren van boot is op deze dag een zeer populaire aangelegenheid. De wateren in hartje Amsterdam zijn zeer toegankelijk en staan allemaal met elkaar in verbinding. Het is zeer makkelijk om aan te meren en jezelf te verplaatsen. Er zijn verschillende boten te huur op deze dag. Ik ga drie soorten boten benoemen met bijhorende eigenschappen. Ik sluit af met een aantal tips! Een jacht huren is in dit artikel uitgesloten.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Een sloep huren

Een sloep is een klein scheepstype dat voornamelijk op het dek van grotere schepen werd geplaatst. Tegenwoordig is het een veel gebruikt voertuig over de hele wereld. De sloep heeft geen vaste kenmerken, omdat die over de hele wereld anders is. In Nederland is een rechte kielbalk echter een veel gebruikte manier om de sloep te vormen. Een sloep is ideaal voor het vervoeren van personen over het water. Meestal tussen de 6 en 12 personen. De ruimte aan de achterzijde wordt veelal gebruikt als zitruimte. Tegenwoordig wordt de sloep herkent door het touw dat ter bescherming van de romp, om de buitenzijde van de boot is geplaatst. Het nadeel van dit scheepstype is dat het beperkte ruimte heeft voor spullen zoals eten en drank. Er is tevens geen wc aanwezig. Er zijn genoeg plekken in Amsterdam waar je deze boot kunt huren.

Een salonboot huren

De salonboot is een scheepstype dat al tientallen jaren wordt gebruikt in de binnenvaart voor dagtochtjes of cruises. Wat de salonboot herkenbaar maakt is de comfortabele salon met rondom uitzicht. Dit zodat de gebruiker zich tijdens de reis goed kan vermaken. Deze schepen zijn in eerste instantie gebouwd voor de hogere klasse. Dit type boot biedt dus veel comfort voor de gebruiker en kan handig zijn tijdens Koningsdag wanneer je met een grotere groep bent dan 12 personen. Het nadeel van deze boot is dat het vaak beschikt over een dak. Tijdens Koningsdag kan dit nadelig werken. Het voordeel van de salonboot is dat er waarschijnlijk een wc aanwezig is, vraag hier wel naar!

Partyboten huren

De partyboot is ten opzichte van de sloep en de salonboot een maatje groter.  Deze boten hebben gemiddeld plek voor 90 personen. Er zijn meer mogelijkheden dan de andere twee scheeptypen, zoals opslagruimte, een wc en een keuken. Het nadeel van de partyboot is dat deze een te grote omvang heeft om in de kleine grachten van Amsterdam te varen. Het voordeel is dat grote groepen mensen samen Koningsdag kunnen vieren. Er is bovendien een wc aanwezig, altijd handig!

Waar kan je een boot huren?

Voor het huren van een boot voor Koningsdag ben je in Amsterdam aan het goede adres. Er zijn veel instanties waar je een boot kunt huren, ieder met hun eigen voordelen. Doe goed onderzoek naar de aanbieders en vraag desnoods rond om de ervaringen van mensen. Het internet kan hier een rol in spelen. Veel mensen delen hun ervaringen namelijk op de website of social media kanalen van de aanbieders. Ik ga dan ook geen aanbieders aanbevelen, het is belangrijk om zelf goed onderzoek te doen!

Tips voor het huren van een boot tijdens Koningsdag

  • Bepaal het type boot op basis van het aantal mensen waarmee je bent.
  • Vraag wat de wensen zijn van de mensen waar je feest mee viert, zoals een wc of koelkast.
  • Wil je per se in de binnenstad een feestje bouwen? Dan is een sloep waarschijnlijk het meest geschikt voor jou.
  • Doe goed onderzoek naar de aanbieders van de boten voordat je iets afspreekt!
  • Misschien wel de belangrijkste tip. Zorg ervoor dat de bestuurder van de boot niet of niet te veel drinkt. Het is ten zeerste aangeraden om ongelukken te voorkomen.

Nu weet jij precies wat voor boot jij en jouw vrienden of familie nodig hebben om er een topdag van te maken dit jaar! Heel veel plezier in Amsterdam en geniet met mate!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *