Het huren van een jacht in Nederland; de prijzen en mogelijkheden

Op een mooie zomerse dag is niets leuker dan een stukje varen. Natuurlijk wil jij het liefst vertoeven op een luxe jacht maar helaas heb je het geld niet om zelf een jacht te kopen. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden tot het huren van een jacht in Nederland. Ik heb voor jou de mogelijkheden uitgezocht en de beste opties gekozen. Wist je trouwens dat het duurste jacht ter wereld 295 miljoen euro kost? Maar wees gerust, dit soort prijzen vind je niet in dit artikel terug.

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

1. Een 10-persoonsjacht huren in Friesland

Stap op in de haven van Terherne en ontdek de Friese meren vanaf je eigen jacht! De ‘BWS 1500 Faam Doutzen’ is een jacht van bijna 15 meter met een motor van wel 150 PK. Dit jacht heeft maar liefst vier slaapkamers en drie badkamers. Eén van de slaapkamers heeft een stapelbed en in de overige slaapkamers bevinden zich twee persoonsbedden. Verder is er een ruime woonkamer met loungebank en een keuken met een 4-pits gasstel. Er zit zelfs een ingebouwde combimagnetron in de keuken. Je huurt dit jacht voor 800 euro per weekend. Voor hetzelfde bedrag huur je al bijna een huis. Een behoorlijke som geld dus, maar nog altijd een stuk minder dan wanneer je een jacht koopt. Wanneer je bedenkt dat je met 10 man op dit jacht verblijft, is de prijs per persoon prima te overzien. Al voor 80 euro per persoon hebben jij en je vrienden een jacht voor een heel weekend!

2. Een snel jacht inclusief crew huren in Limburg

Dit jacht is beduidend kleiner dan de vorige maar valt dan ook in een andere categorie. De ‘Syldan’ is met zijn relatief kleine formaat en 420 PK een ware snelheidsduivel. Wanneer je dit jacht huurt zit hier een kleine crew bij die het schip bestuurt. Zelf varen is mogelijk onder het toeziend oog van de crew. Dit jacht is geschikter om te huren voor één dag. Binnenin het jacht bevind zich een luxe keuken en woonkamer. De prijs is op aanvraag maar zal meer dan 250 euro per dag bedragen. Wil je genieten van echte luxe en op volle snelheid over het water schieten? Dan is dit jacht wat voor jou. Geniet van een glaasje champagne op het achterdek terwijl de crew ervoor zorgt dat alles goed verloopt.

3. Een klassiek jacht voor 8 personen huren in Overijssel

Om een zo compleet mogelijk beeld te geven heb ik wederom een jacht uitgekozen wat niet te vergelijken valt met de vorige twee boten. De ‘Flevo II’ is een mooi en klassiek schip met plaats voor 8 mensen. Het schip is gebouwd in 1966 en heeft een houten opbouw met open kuip. Deze boot is ook bijna 15 meter lang en beschikt over een motor van 129 PK. Houdt je meer van klassieke luxe? Dan is deze boot geschikt voor jou. Dit jacht heeft een gezellige uitstraling en beschikt over twee woonkamers. De boot is te huur vanaf 600 euro per weekend.

 

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *