Huur een elektrische fiets voor een lange fietstocht!

Je besluit op een mooie zondagmorgen eens even lekker de fiets te pakken. Een mooie lange fietstocht is je plan maar na 2 kilometer ben jij al bek af. In principe natuurlijk niet erg want je hebt bewogen en mocht je vaker gaan fietsen zal je het steeds langer vol houden. Maar ergens baal je toch stevig, de route die je had uitgestippeld was erg mooi en had je graag af willen maken. Gelukkig is er een oplossing; huur een elektrische fiets!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

De mogelijkheden tot het huren van een elektrische fiets

Bij veel fietsverhuur bedrijven is het tegenwoordig mogelijk om een fiets te huren met trapondersteuning. Wil jij een mooie fietstocht maken op de Utrechtse Heuvelrug? Dan zijn er in ieder geval al twee fietsverhuur bedrijven in de buurt waar je een elektrische fiets kan huren. Check wel altijd even bij het bedrijf waar jij fietsen wilt huren of die ook daadwerkelijk elektrische fietsen verhuren en of deze beschikbaar zijn. De prijzen variëren van €17,50 tot €25,00 per dag voor het huren van een elektrische fiets . Houdt er wel rekening mee dat er in veel gevallen ook borg betaald moet worden. Maar wanneer jij netjes met je fiets omgaat krijg je deze uiteraard weer terug.

Mooie fietstochten in Nederland

Wanneer je zo’n elektrische fiets hebt gehuurd wil je natuurlijk een lange en mooie fietstocht maken. Daarom zet ik voor jou een aantal mogelijkheden op een rij! Stichting landelijk fietsplatform zorgt voor de fiets routes in Nederland met de kenmerkende groen-witte bordjes. Zo zijn er de knooppunt routes. Dit zijn routes die prima te fietsen zijn binnen één dag. Het voordeel van deze routes is dat je vooraf uitgestippelde routes kan kiezen maar ook zelf een route kan samen stellen met de verschillende knooppunten. De tweede optie is de LF-routes. Dit zijn langeafstand fietstochten die ideaal zijn voor een weekend fietsen. De laatste en misschien wel leukste optie is het geheel zelf uitstippelen van een fietsroute. Dit kan via een interactieve kaart op de website van Stichting landelijk fietsplatform. Op deze site kan je verder de voorbedachten knooppunt en LF routes vinden. Het is mogelijk om deze routes te printen en mee te nemen voor extra gemak. Je kan natuurlijk ook nog altijd ter plekke beslissen en bepaalde bordjes volgen.

Het huren van een elektrische fiets geeft jou de mogelijkheid om lange fietstochten te maken zelfs als je fysiek niet in top conditie verkeerd. Daarnaast kan je genieten van de omgeving terwijl je aan het bewegen bent. Een win-win situatie, en wie weet, dat jij van al die fietstochten zo’n conditie krijgt dat je ze uiteindelijk ook met een conventionele fiets kan afleggen! Wil je er een echte vakantie van maken? Huur een jacht en neem de fietsen mee! Fietsen en varen, de perfecte vakantie.

Heb jij al een route op het oog? Laat het me weten in de reacties! Vind jij dit een leuk artikel? Vergeet het dan niet te delen via de social media buttons hieronder!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *