Hoe weet je zeker dat je de juiste DJ inhuurt?

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Gaan jullie binnenkort trouwen en willen jullie een bruiloft DJ huren? Waarschijnlijk heb je al gezien dat er ruime keuze is als het aankomt op een bruiloft DJ. Hoe weet je nu zeker dat je de juiste DJ inhuurt die bij jullie feest past? Wij geven een aantal tips om jullie op weg te helpen bij het kiezen van een DJ die bij jullie past.

1.   Persoonlijke klik

Als je het ons vraagt is de persoonlijke klik tussen een bruiloft DJ en het bruidspaar het allerbelangrijkst. Een bruiloft is heel wat anders dan een leuk feestje in de kroeg. Het is dus erg belangrijk dat jullie een DJ vinden die al ervaring heeft met draaien op bruiloften. Daarnaast moet hij natuurlijk kunnen inspelen op de muziekvoorkeuren van jullie als bruidspaar en de wensen van jullie gasten. Je wilt immers dat de voetjes van de vloer gaan op jullie bruiloftsfeest. Vraag daarom altijd een persoonlijk kennismakingsgesprek aan met de DJ. Zo weet je meteen of er een klik is tussen jullie en of jullie muziek wensen en voorkeuren overeenkomen. 

2.   Reviews

Wanneer je een DJ of organisatie hebt gevonden waarmee je in zee wilt gaan, is het raadzaam om eerst reviews van andere bruidsparen te lezen. Je kunt jouw bruiloft namelijk niet overdoen, dus je wilt zeker weten dat je een DJ inhuurt die ook aan jouw verwachtingen voldoet. Naast de reviews op de eigen website van de DJ of organisatie is het ook raadzaam om reviews op onafhankelijke websites te lezen.

3.   Solo DJ of een organisatie

Wanneer je op zoek gaat naar een bruiloft DJ zul je er achter komen dat je de keuze hebt uit organisaties met meerdere DJ’s of DJ’s die het alleen doen: ‘Solo DJ’s’. 

Solo DJ’s zullen over het algemeen iets goedkoper zijn dan een organisatie. Dit komt omdat de solo DJ vaak een DJ booth in eigen beheer heeft of per keer wordt ingehuurd. Daarnaast weet je ook meteen of je een klik hebt met de DJ doordat je hem/haar meteen spreekt als je contact opneemt. Het is wel goed om na te vragen of er een back-up DJ is als de DJ zelf verhinderd is en wat voor voorwaarden er zijn als er materiaal van de DJ kapot gaat.

Wanneer je een organisatie benaderd betaal je over het algemeen een iets hogere prijs. Daartegenover staat wel dat je wat meer zekerheid en gemak hebt. Zij hebben een uitgebreid netwerk waardoor er advies gegeven kan worden over de locatie, op basis van ervaring. Daarnaast wordt er een DJ gematcht aan jullie wensen en voorkeuren. Bovendien is er altijd een back-up DJ aanwezig voor het geval jullie oorspronkelijke DJ onverwachts verhinderd is. 

4.   Wensen

Zorg ervoor dat jullie DJ altijd op de hoogte is van jullie muziekwensen en voorkeuren. Het is belangrijk dat de DJ weet welke muziekstijlen jullie leuk vinden en vooral ook wat jullie NIET willen horen. Het is tenslotte jullie bruiloft. Zorg ervoor dat jullie al deze informatie ook altijd ergens kunnen noteren zodat een eventuele back-up DJ volledig op de hoogte is van de gemaakte afspraken. 

5.   Feestlocatie

Vraag altijd van tevoren of de DJ jullie feestlocatie kent. Het is fijn als de DJ al bekend is en jullie op de dag zelf kan ontzorgen. Zo weet hij bijvoorbeeld al of er trappen zijn waar hij rekening mee moet houden met het op- en afbouwen van de DJ booth. Daarnaast let hij op beschikbare stroompunten in de ruimte, een eventuele geluidslimiet en de mogelijkheid tot inprikken op het geluid. Inprikken geeft aan dat de DJ op de geluidsset van de locatie kan inprikken en deze kan gebruiken. Als de DJ al bekend is met de locatie kan hij jullie hier vooraf dus al over informeren en hoeven jullie hier zelf niet achteraan te gaan. 

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *