Container huren voor bedrijfsafval? Let op deze zaken!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Voor mensen met een eigen bedrijf of een eigen onderneming is het van belang om op een goede manier om te gaan met afval. Het afval dat geproduceerd wordt als gevolg van de onderneming is wat je bedrijfsafval noemt. Voor bedrijfsafval geldt dat je hier als ondernemer verantwoordelijk voor bent. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat het afval wordt verzameld en gerecycled. Als dit onvoldoende gebeurt dan riskeer je een boete van de gemeente. Daarnaast kan je juist als ondernemer winst maken door afval te scheiden. Ten slotte draag je bij aan een duurzame wereld door te kiezen voor het scheiden van afval.

Inzameling van afval

Voor de inzameling van afval kan je ervoor kiezen om particuliere hulp van een bedrijf in te schakelen. In dat geval komen er werknemers langs die het afval gaan inzamelen. Als ondernemer zal dit voor jou veel tijd en moeite besparen. Een andere optie die je hebt bij het scheiden van afval is het inzetten van de gemeente. Medewerkers van de gemeente kunnen langskomen en ervoor zorgen dat de containers op een vast tijdstip worden weggehaald. Dit voorkomt wederom dat jij als ondernemer dit proces zelf moet regelen. Bij het bestellen van een container is het wel belangrijk om rekening te houden met een aantal variabelen. 

Bestelling van een container

Er zijn verschillende bedrijven die de mogelijkheid aanbieden om een rolcontainer te huren. Door de verschillende opties heb je de gelegenheid om een container uit te kiezen waarbij je denkt dat deze aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Denk hierbij aan container van het juiste formaat, een formaat dat perfect aansluit op het bedrijfsafval dat jij produceert. Verder kan je kiezen voor een container met of zonder rolwieltjes. Indien je kiest voor een rolcontainer is het makkelijk om afval te verplaatsen. Het is van belang om inzicht te hebben in de verschillende afvalstromen binnen je bedrijf. Produceer jij vooral veel plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons? Dan is een pmd container een must. Door voor elke afvalstroom een aparte container te huren zorg je ervoor dat herbruikbare grondstoffen niet verloren gaan. Tevens zorgt afval scheiden bij de bron er ook voor dat er minder bij het restafval belandt. Lees hier alles over het huren van een afvalcontainer.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *