Alles over het huren van een afvalcontainer

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Bij jou thuis is alles qua afval waarschijnlijk goed geregeld. De meeste huishoudens huren een container voor restafval en gft van de gemeente of kunnen dit afval bij een afvalcontainer in de buurt gescheiden aanbieden. Ook het oud papier verdwijnt in een container of wordt bij je thuis opgehaald. Maar hoe zit dat eigenlijk op je werk? Wordt hier het afval netjes gescheiden of gaat het allemaal in dezelfde container? Misschien kun je op zakelijk gebied nog iets aan het afvalmanagement verbeteren. Wij geven je alle informatie over het huren van een afvalcontainer!

Zakelijk afval scheiden in een afvalcontainer

Terwijl je thuis moeite doet om je afval te scheiden, is dit op de werkvloer wel eens anders. Jammer, want juist hier wordt vaak veel afval geproduceerd! Bedenk je eens welke winst het oplevert voor het milieu als al dit afval netjes en gescheiden wort ingeleverd… Vaak is het excuus voor het verkeerd inleveren van bedrijfsafval dat het scheiden en verwerken te veel moeite kost. Er moeten immers verschillende containers worden gehuurd en die moeten apart worden opgehaald of ingeleverd. Echter is er de laatste jaren op het gebied van afvalverwerking veel verbeterd. Zo kun je bij zakelijke aanbieders vaak een afvalabonnement afsluiten voor de afvalcontainers die jullie nodig hebben om je afval netjes gescheiden aan te bieden. Deze partner haalt eens in de zoveel tijd dan de containers op en vervangt deze voor lege containers. Super efficiënt!

Welke containers kan ik huren voor bedrijfsafval?

Welke afvalcontainers je moet huren om jullie bedrijfsafval in aan te bieden, hangt af van jullie werkzaamheden. In de meeste gevallen is in ieder geval een container voor restafval nodig. Dit kan vaak gewoon een rolcontainer zijn. De maat van deze afvalcontainer is afhankelijk van hoeveel restafval jullie op de werkvloer produceren. Een restafval container huren is mogelijk van 240 liter tot wel 1100 liter! In zo’n grote afvalcontainer kun je ongeveer 19 afvalzakken van groot formaat kwijt. Naast restafval is een van de meest gehuurde afvalcontainers die voor papier. Wist je trouwens dat vertrouwelijke documenten op een andere manier gerecycled moeten worden dan normaal papier? Het is dus zeker de moeite om je hier als bedrijf in te verdiepen.

Wat kost het huren van een afvalcontainer?

Professionele bedrijven rekenen voor het huren van een afvalcontainer een vast tarief voor de container zelf inclusief het bedrijfsafval ophalen en de verwerking van het afval. De kosten hangen af van de grootte van de container en hoe vaak deze moet worden opgehaald en geleegd. Ook kun je vaak korting krijgen op het huren van een afvalcontainer als je een abonnement afsluit voor meerdere jaren.

Lees ook: Het huren van pallets, is dit mogelijk?

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *