3 zaken die een VvE managementbureau uit handen neemt

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Het beheer en onderhoud van je appartementencomplex of gebouw kan je uit handen geven aan een VvE managementbureau. Zij nemen dan het stokje over en jij hoeft er in principe niet meer naar om te kijken. Er zijn een aantal dingen die zo’n VvE managementbureau uit handen nemen. Wij hebben ze in dit artikel voor je op een rijtje gezet. 

Wat is een VvE managementbureau? 

Een VvE managementbureau neemt het beheer en onderhoud over van het huidige VvE bestuur in het appartementcomplex. Dit kan over verschillende zaken gaan, zoals het algemeen beheer en onderhoud, maar ook het financiële beheer maar ook het technisch beheer. Het verschilt per managementbureau wat zij precies uit handen nemen, maar wij bespreken de meest voorkomende zaken. 

1)   Algemeen beheer 

Onder algemeen beheer horen een aantal verschillende zaken. Het corresponderen met anderen en notuleren tijdens vergaderingen horen hier onder andere bij. Ook houden ze zich bezig met de Akte van Splitsing, huishoudelijk reglementen, adviseren zij de bewoners over verschillende zaken en overleggen ze met de commissies en bestuur. 

2)   Technisch beheer 

Een VvE managementbureau houdt zich ook bezig met technisch beheer. Dit is handig, omdat de mensen bij zo’n bureau veel deskundige ervaring hierin hebben. Ze zijn vaak vierentwintig uur per dag beschikbaar om technische problemen op te lossen. Ieder jaar houden zij een grote inspectie door het hele gebouw en behandelen zij reparatieverzoeken. Zit er bijvoorbeeld schimmel op de muur of scheuren en gaten in de vloer? Dan zorgt het technisch beheer voor de juiste oplossingen. 

3)   Financieel beheer 

Tot slot houden beheerders van een VvE managementbureau zich bezig met het financiële beheer. Dit is niet alleen handig omdat je er zelf dan niet meer naar om hoeft te kijken, maar het zorgt er ook voor dat er minder conflicten bij komen kijken. Bij financieel beheer stellen ze bijvoorbeeld jaarstukken op, dragen ze bij aan de administratie, berekenen ze voorschotbijdragen en weten ze precies hoeveel de bewoners opzij moeten zetten om bijvoorbeeld bepaald onderhoud te permitteren. 

Het is dus erg handig om sommige zaken uit handen te geven aan een VvE managementbureau. De beheerders hiervan hebben echt stand van zaken en kunnen daarom uiterst goed helpen. Het is voor de bewoners van een appartementencomplex vaak een verademing sommige zaken uit handen te geven. Woon je in Zwolle? Dan kun je bij de VvE in Zwolle je VvE beheer uitbesteden. 

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *