Veiligheid waarborgen in een huurwoning, lees hier hoe

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

In je eigen huis wil je je veilig voelen. Het maakt niet uit of je een huurhuis of een koophuis hebt, het is belangrijk om je prettig te voelen op je eigen plek. Er zijn verschillende zaken die je zelf kunt doen om de veiligheid van je huurwoning te waarborgen. Lees snel verder voor onze tips.

Veilige huurwoning tip #1 – Controleer de brandveiligheid

Brand kan gigantisch veel schade aan de woning veroorzaken en is levensgevaarlijk. Toch lees je regelmatig in het nieuws dat er brand is uitgebroken. Bijvoorbeeld doordat bewoners zijn vergeten om de kaarsen uit te blazen of vanwege kortsluiting door een elektrisch apparaat. Wil je de veiligheid in de huurwoning waarborgen controleer dan of alle zekeringen in de meterkast in orde zijn, of je de woning snel kunt verlaten als het nodig is en check wanneer de cv-ketel voor het laatst gecontroleerd is. Zorg zelf voor rookmelders. Als je ook een smart alarmsysteem hebt, dan kun je deze vaak koppelen aan de rookmelder. Daarnaast raden wij aan om een brandblusser in huis te halen.

Veilige huurwoning tip #2 – Neem preventieve maatregelen tegen inbrekers

Uit onderzoek van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken blijkt dat er gemiddeld 35% meer wordt ingebroken in wijken waar voornamelijk huurwoningen staan dan in wijken met alleen koopwoningen. Waarborg de veiligheid in huis en controleer alle sloten en vervang deze eventueel door nieuwe sloten en anti-inbraakstrips. Of kies voor de installatie van een smart alarmsysteem. Zo kun je te allen tijde checken wat er in en rondom jouw woning gebeurt.

Veilige huurwoning tip #3 – Bescherm je waardevolle spullen

Zijn er ondanks je genomen maatregelen toch mensen binnengedrongen? Dan is het een prettig idee als jouw waardevolle spullen veilig zijn opgeborgen. Met een inbouwkluis voorkom je dat de criminelen jou van je meest waardevolle bezittingen beroven. Bewaar hier bijvoorbeeld de paspoorten en sieraden.

Veilige huurwoning tip #4 – Controleer op vochtige plekken

Controleer voordat je een nieuwe huurwoning betrekt deze op lekkages en vochtige plekken. Vochtplekken in de woning kunnen aantonen dat de ventilatie niet optimaal is. Hierdoor kunnen schimmels ontstaan en dat is slecht voor je gezondheid. Lekkages zijn erg vervelend, omdat deze ook veel schade aan kunnen richten aan je interieur. Zodra je een gebrek opmerkt, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de verhuurder. De verhuurder is namelijk verplicht om het gebrek te verhelpen zodra hij of zij hiervan op de hoogte is. Bij schade na verzuim van herstel is de verhuurder verantwoordelijk voor de schade aan jouw spullen.

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *