Een boot huren is met name wanneer je hier geen ervaring mee hebt een uitdaging. Het huren zelf is geen groot probleem, maar er zijn zaken waar je wel op moet letten. Bij bootverhuur zijn net als ieder ander soort voertuigverhuur een aantal zaken die niet over het oog gezien mogen worden. Denk bijvoorbeeld aan de verzekering, afspraken met de verhuurder van de boot en eventueel aanwezige schade. Lees er alles over in dit artikel!
(Artikel gaat verder onder de advertentie)
Het is niet gebruikelijk dat er iets misgaat, maar waarom zou je dat risico lopen? De gehuurde boot is niet in jouw bezit en het zou zonde zijn als jij voor onnodige kosten komt te staan. Gaat de motor kapot, breekt een onderdeel af of ontstaat er een botsing met een opvarende? Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarom de juiste verzekering een wereld van verschil kan maken. Controleer dus bij jouw verzekering in hoeverre jij aansprakelijk bent mocht er iets misgaan. Controleer daarnaast ook hoe de verhuurder van de boot is verzekerd voor dergelijke omstandigheden.
Maak duidelijke afspraken met de verhuurder. Het is zonde als er misverstanden ontstaan omdat bepaalde zaken niet goed zijn besproken. Je huurt voor een bepaalde periode; drie uur, acht uur of een hele dag. Communiceer duidelijk met de verhuurder wanneer je verwacht terug te zijn. Het is mogelijk dat hij of zij geld wilt zien wanneer schade wordt gemaakt. Maak ook hier vooraf afspraken over. Je weet maar nooit wat er gebeurd. Zoals je hierboven hebt gelezen kan het namelijk ook zo zijn dat jij zelf niets aan de schade kan doen. Een andere belangrijke afspraak betreft het bijvullen van de tank. Een verhuurder vindt het namelijk fijn wanneer de motor weer gevuld is met benzine bij terugkomst. Misschien wel de belangrijkste afspraak is de prijs. Spreek een prijs per uur of per dag af om allerlei miscommunicaties te voorkomen. Eist de verhuurder dat je een contract ondertekent? Lees dit contract dan zorgvuldig. Weet wat je kan verwachten van de verhuurder!
Je hoort het wel vaker, de verhuurder beschuldigd de huurder op het maken van schade. Het gebeurt vaak dat de schade al aanwezig was maar dit niet bekend was bij de verhuurder. Loop daarom samen met de verhuurder de gehele boot na, van binnen én buiten. Schrijf om helemaal zeker te zijn van je zaak op een papiertje welke schades aanwezig zijn. Het beste is om dit papiertje te verzegelen door beide partijen een handtekening te laten zetten. Het is nu praktisch onmogelijk om aansprakelijk gesteld voor schade te worden.
Samenvattend
Na het lezen van dit artikel weet jij dat er drie zaken zijn die niet over het oog gezien mogen worden. Deze zijn:
Laat me weten wat je van dit artikel vindt en of jij zelf al eens positieve of negatieve ervaringen heb gehad met bootverhuurders! Ben jij benieuwd naar andere artikelen over voertuigen? Neem dan eens een kijkje bij de categorie voertuigenverhuur van HurenEnzo!