Wat is voordeliger: een partytent huren of kopen?

Wanneer je van plan bent om een feestje te geven, is een partytent vaak dé uitkomst voor een gezellige overkapping. Of het nou een verjaardagsfeest, barbecuefeest of buurtfeest betreft, een partytent is altijd handig! Maar wat is voordeliger…. Huren of kopen? Je leest er meer over in het artikel!

(Artikel gaat verder onder de advertentie)

Partytent huren

Een partytent huren is vaak handig als je sporadisch een feest geeft. Voor het huren van een partytent kun je terecht bij een partytent verhuur website, deze zitten vaak in diverse regio’s. Wanneer je eenmalig een feest viert voor je verjaardag, omdat je geslaagd bent of omdat je een nieuwe woning hebt bijvoorbeeld, is het huren van een partytent veel voordelig dan het kopen van eentje. Ook bij het sporadisch geven van een feest (maximaal twee keer per jaar), is het huren van een partytent goedkoper. Een tent kan namelijk best duur zijn en daarnaast is een opbergplek vinden soms ook nog lastig.

Een partytent is in diverse seizoenen handig als je een huisfeestje geeft bijvoorbeeld. In de zomer om schaduw te creëren of wind vrij te staan, in de lente idem dito (ook is het nooit zeker hoe het weer gaat zijn). Voor de koudere seizoenen kan de tent bescherming bieden tegen; wind, regen, sneeuw, vallende bladeren en zo verder. In deze seizoenen is het verstandig om er ook heaters bij te huren en feestverlichting.

Partytent kopen

Als je het leuk vindt om een feestje te geven en dit dan ook regelmatig doet, is het kopen van een partytent de meest voordelige keuze. Het huren van een partytent is voordelig wanneer je een heel enkele keer een feestje geeft. Als je, bij wijze van, elk seizoen één keer een feest geeft, haal je de kosten van het kopen in plaats van het huren er al uit. Bij het huren van een partytent komen vaak ook voorrijkosten en soms op- en afbouw kosten kijken.

Uiteraard ligt de kostprijs ook aan de grootte van de tent en de kwaliteit hiervan. Daarnaast moet je bij het kopen van een partytent ook nagaan of je deze ergens veilig en droog kunt stallen, wanneer deze niet in gebruik is. Een partytent kopen is bij veelvuldig gebruik (vier keer of meer), een stuk voordeliger dan huren.

Ga na of jij echt een feestbeest bent en voor welke gelegenheden jij gebruik zult maken van een partytent. Op de hoeveelheid feestjes kun jij je keuze baseren en kiezen voor het huren of kopen van een partytent. Denk hierbij goed na dat er soms ook voor feestverlichting, een extra koelkast of een set heaters gezorgd moet worden. Het belangrijkste om te onthouden is uiteraard, dat gezelligheid voorop staat!

Sander Kievits

Mijn naam is Sander Kievits. Ik ben 38 jaar oud en woon in Sneek. Ik ben getrouwd en heb 3 schatten van kinderen. Ik heb een bootverhuur bedrijf in Friesland en hou vanzelfsprekend van varen. Ook dagjes er op uit vind ik leuk. Ik heb in mijn leven veel gehuurd omdat ik dit beter vind dan kopen. Het belast het milieu ook minder. Deze blog schrijf ik omdat ik mijn kennis over huren wil delen met mensen. Ik vind het dan ook leuk om deze website bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *